In 2008 bracht DICE, de ontwikkelaar van de welbekende Battlefield serie, Mirror’s Edge uit. Mirror’s Edge is een unieke First Person Shooter waarin je moet gaan ontsnappen van je vijanden door op daken te klimmen en te ontsnappen.

EA was supertrots met deze game en bracht het uit met een grote reclame campagne. Mirror’s Edge kreeg aardig goeie reviews, een 79 gemiddeld op Metacritic, maar kreeg desondanks toch teleurstellende verkoopcijfers. Ondanks de verkoopcijfers maakte EA wel bekend dat een team bezig is met een vervolg, omdat er in 2009 de mijlpaal van 1 miljoen is bereikt. Alleen was er nog steeds veel speculatie over Mirror’s Edge 2. DICE zei in het begin totaal geen zin te hebben om een vervolg te maken, hierdoor is niet zeker door wie Mirror’s Edge 2 werd gemaakt. Een paar maanden later liett de CEO van DICE weten dat hij nog niks mag zeggen over een ‘ mogelijke’  Mirror’s Edge 2. Hierdoor was er iets meer hoop over dat Mirror’s Edge 2 werd gemaakt door DICE.

Maar vandaag doet EA eindelijk een boekje open over het vervolg. Een kleine team is bezig geweest in 2009 om een vervolg te maken van Mirror’s Edge. Alleen zijn ze er totaal niet aan toe gekomen vanwege andere projecten voor EA. Er bestaat een interne demo met daarin gameplay van Mirror’s Edge 2, dus er is al een begin gemaakt. EA wil alleen niet bekend maken door wie Mirror’s Edge 2 wordt gemaakt, al is de kans groot dat dit alsnog DICE zal zijn.

Omdat er op dit moment heel wat titels worden uitgebracht door EA, bijvoorbeeld Crysis 2 en Battlefield 3, heeft EA besloten om voorlopig te stoppen met Mirror’s Edge 2. Het is nog onduidelijk of er nog wordt doorgewerkt zodra er meer tijd is voor een vervolg.