Sinds de bekendmaking van de nieuwe PSP, de Next Generation Portable (NGP), rijst er één vraag torenhoog boven de andere uit: hoeveel gaat deze nou kosten? Deze vraag is tot op heden nog steeds niet beantwoord, maar Sony weet gelukkig wel te melden dat ze er geen fiasco mee maken zoals ze toen met de PlayStation 3 hebben gedaan.

Deze gameconsole kwam aardig prijzig in de winkels te liggen en zoals algemeen bekend is waren de productiekosten enorm hoog, zelf zo hoog dat ze er amper op verdiende. Dit hebben ze nu al met de NGP uitgesloten. Sony Computer Entertainment president Shuhei Yoshida verteld namelijk in een interview van de nieuwe editie van Edge dat ze de kosten vanaf het begin af aan goed hebben berekend.

Dit houdt dus in dat de NGP voor een redelijke prijs in de winkels komt te liggen en dat Sony natuurlijk winst op maak, zoals dat niet het geval was met de PlayStation 3. Hier werd vooral in het begin verlies gemaakt bij Sony en dat fiasco is voor hun nu geen optie meer. Een goed voorbeeld om van je fouten te leren dus.

“I can’t talk about a definitive price at this stage. But since the very beginning we had a target in mind. So, when considering various features, we always had our price range in mind.

There were elements that we found pretty cool, but had to set aside to remain on target. It’s a big lesson we learnt from the PS3. There’s no point putting everything you want into a device and doing the math later. We always had the price and consumer in mind. We had to sell something that people could buy.”