Sony: “NGP wordt geen prijs-fiasco zoals bij de PS3”

Sinds de bekendmaking van de nieuwe PSP, de Next Generation Portable (NGP), rijst er één vraag torenhoog boven de andere uit: hoeveel gaat deze nou kosten? Deze vraag is tot op heden nog steeds niet beantwoord, maar Sony weet gelukkig wel te melden dat ze er geen fiasco mee maken zoals ze toen met de PlayStation 3 hebben gedaan.

Deze gameconsole kwam aardig prijzig in de winkels te liggen en zoals algemeen bekend is waren de productiekosten enorm hoog, zelf zo hoog dat ze er amper op verdiende. Dit hebben ze nu al met de NGP uitgesloten. Sony Computer Entertainment president Shuhei Yoshida verteld namelijk in een interview van de nieuwe editie van Edge dat ze de kosten vanaf het begin af aan goed hebben berekend.

Dit houdt dus in dat de NGP voor een redelijke prijs in de winkels komt te liggen en dat Sony natuurlijk winst op maak, zoals dat niet het geval was met de PlayStation 3. Hier werd vooral in het begin verlies gemaakt bij Sony en dat fiasco is voor hun nu geen optie meer. Een goed voorbeeld om van je fouten te leren dus.

“I can’t talk about a definitive price at this stage. But since the very beginning we had a target in mind. So, when considering various features, we always had our price range in mind.

There were elements that we found pretty cool, but had to set aside to remain on target. It’s a big lesson we learnt from the PS3. There’s no point putting everything you want into a device and doing the math later. We always had the price and consumer in mind. We had to sell something that people could buy.”

 1. Anoniem -   
  ….'s avatar

  Mooi dat het geen fiasco word.
  Ik heb al 2 psp’s! (ze zijn allebei stuk gegaan) dus ik hou het bij de console (ps3).
  Ik vind het uiterlijk ook niet zo heel mooi.

 2.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  2 PSP`s en allebij kapot , sorry maar dan kan je niet met je spullen omgaan. Die van mij is sinds de release en op een kapot gespeelde accu na doet die het prima 🙂

 3.    1100 XP
  ferrariking's avatar

  @ShadowhunterrX: mijn is ook niet kapot;)
  en heb 2 jaar heb op markplaas gekocht dus;)

 4.    120 XP
  vgamer's avatar

  Uh.., sony kennende is hun prijs nog steeds vrij hoog.

 5. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  @vgamer: 300 euro voor een PS3 is een erg mooie prijs?

 6.    6677 XP
  Myx's avatar

  @….: Heb de PSP Phat, de aller eerste en hij doet het op de joystick na nog perfect

 7.    167 XP
  henkie's avatar

  @GlobalSoldier: ja nu wel maar eerst was ie veel duurder

 8. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  @henkie: ja heb de 6oGB gekocht aan het begin voor €600. maar na 7 keer kapot te zijn gegaan toch maar een nieuwe slim 260GB geregeld via bart smit. dan heb je er 2.

 9.    24 XP
  mwoutlaw's avatar

  @GlobalSoldier: zouw de ps4 dan ook 400 euro gaan kosten ?????

 10.    4534 XP
  ps3dennis's avatar

  Ik vond de PS3 helemaal niet zo erg duur “een nieuwe BR speler koste in die tijd bijna net zo veel” en ik heb mijn 60 gb nog steeds,
  mijn PSP was wel erg prijzig (jp release PSP)