Sony komt met officieel statement tegen hackers

De strijd van Sony tegen hackers en cheaters is in volle gang. Het bedrijf van de PlayStation 3 en de PSP is op elk vlak bezig, zowel technisch als in de rechtszaal. Het lijkt er steeds meer op dat Sony ook de sterkste is in de rechtszaal, dus kunnen ze zich ook meer gaan richten op het technische gedeelte.

Daarom is Sony Computer Entertainment met een officieel statement gekomen via het officiële Amerikaanse én Europese PlayStation Blog. Met dit statement waarschuwen ze ons als loyale PlayStation gamer om per direct te stoppen met cheaten of hacken met de PlayStation 3, als je dit dan hebt gedaan.

Ze adviseren je met strengste om eventuele illegale software, games of wat dan ook gelijk van je PlayStation 3 af te halen. Doe je dit niet, dan wacht je een permanente ban op het PlayStation Network of in sommige gevallen zelfs misschien een complete systeemban van je PlayStation 3. Lees hieronder het volledige statement van Sony.

Notice: Unauthorized circumvention devices for the PlayStation 3 system have been recently released by hackers.

These devices permit the use of unauthorized or pirated software. Use of such devices or software violates the terms of the “System Software License Agreement for the PlayStation 3 System” and the “Terms of Services and User Agreement” for the PlayStation Network/Qriocity and its Community Code of Conduct provisions.

Violation of the System Software Licence Agreement for the PlayStation 3 System invalidates the consumer guarantee for that system. In addition, copying or playing pirated software is a violation of International Copyright Laws.

Consumers using circumvention devices or running unauthorized or pirated software will have access to the PlayStation Network and access to Qriocity services through PlayStation 3 system terminated permanently.

To avoid this, consumers must immediately cease use and remove all circumvention devices and delete all unauthorized or pirated software from their PlayStation 3 systems.

 1.    584 XP
  tovenaar's avatar

  beter… haha kan hiervan genieten

 2.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  Ik geniet hier ook van , mensen bannen van PSN en wat bereik je er mee ? Alleen wat cheaters bannen ( YESSSSS ) en dat is het. Maar de mensen spelen toch offline hun gedownloade games dus wat schiet je er mee op.

  Ach het is weer even cheat vrij of het is een loos dreigement ?

 3. Anoniem -   
  ricardo's avatar

  en als hackers nou sony hacken en een kloon maken van de servers daar en dan een eigen netwerk opzetten het is maar een brainstorm hoor maar volgens mij kan dat wel

 4.    69 XP
  frankaugurk's avatar

  @ricardo: Kost erg veel om te maken

 5.    1860 XP
  elazzja's avatar

  @ShadowhunterrX: Er zijn wel degelijk mensen die online illegale games spelen. Die mag je van mij part bannen. Illegale games off-line ook (Sony kan je al vinden als er een draadloos netwerk binnen het bereik van de PS3 zit tenzij je internetconnectie gewoon uitschakeld op PS3) . Ik hoop dan wel dat ze Sony zelf begint met apps (filmy, MUBI, video upload zijn te simpel/te weinig mogelijkheden) te maken want homebrew is wel een voordeel. Illegale gamers moet je bannen.

 6.    560 XP
  XRamon101X's avatar

  @ShadowhunterrX: Je weet wat een systeemban is? Je kan dan niet eens meer een programmaatje of spel starten

 7.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  @XRamon101X:

  Maar de mensen spelen toch offline hun gedownloade games dus wat schiet je er mee op.

  Lees mij zoon lees.

  Ik wil eerst zien of sony dat wel kan of ze uberhaupt kunnen zien wie illegaal zooi draait en wie niet want als je na 7 weken nog steeds geen mensen Ban dan betwijfel ik wel of ze iets kunnen maar ach we zien wel 😀

 8.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  @elazzja:

  (Sony kan je al vinden als er een draadloos netwerk binnen het bereik van de PS3 zit tenzij je internetconnectie gewoon uitschakeld op PS3)

  Jep jij kijkt te veel star wars , als ze dat konden hadden ze die mensen met zon kut usb stick al buiten getrapt.

  Mare ik vind het gewoon raar van sony om nu met zon verklaring te komen terwel ze gewoon met 1 druk op de knop mensen kan bannen. Doe gewoon hetzelfde als microsoft ban die mensen en dan halen ze een 2e PS3 en dan krijgt sony $$$$$$$.

 9.    1860 XP
  elazzja's avatar

  @ShadowhunterrX: hoe weet je dat….

  Nee, hun update had een rootkit geïnstalleerd wat betekent dat Sony kan zien wat je aan het doen bent. Natuurlijk gaat niemand 50 miljoen ps3’s controleren. Waarschijnlijk proberen zich alleen te fixen op illegale games. ER zijn al mensen geband hoor. Dus het kan echt

 10.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Wat fuck gaat deze chatbox over you suck alle en hackers

 11.    1860 XP
  elazzja's avatar

  @Sixstar6: het is moeilijk om jouw zin te begrijpen maar ik denk dat je vraagt wat er in de comments allemaal geschreven staat. “Of Sony’s maatregelen nut hebben” is denk ik de kern van de zaak.

 12.    276 XP
  ClankStar's avatar

  @ShadowhunterrX:
  Ze geven mensen nog een eerlijke tweede kans, om woede te voorkomen als ze gelijk iedereen permanent bannen. Dan zou je kunnen zeggen dat hackers geen tweede kans verdienen, maar misschien halen ze mensen nu over om niet meer te hacken. In elk geval niet online…

 13.    163 XP
  Thijzzy's avatar

  als je kz3 speeld en je gebruikt fuckpsn ofzo dan is inderdaad je psn fucked..
  maarja alles wat geband wordt kan altijd omgekeerd worden.

 14. Anoniem -   
  Abel's avatar

  Oh f*ck, heb ook een mailtje ontvangen. -.-

 15. Anoniem -   
  Mooi zo!'s avatar

  Ik ben erg blij met deze ontwikkleing. Dat mensen illegale zooi OFFline spelen heb ik niet direct last van, en kan denk ik ook nooit helemaal uitgebannen worden, maar zolang die gamer maar niet ONline kunnen lopen kutten. Heb een schurfthekel aan cheaters. Die lui verpesten echt alle lol voor de gewone gamer. Die mogen ze echt keihard aanpakken.

 16.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  @elazzja:

  Ja er was een rootkit door sony geinstalleerd op 3.56 wat deze mensen dus niet hebben 🙂

 17. Anoniem -   
  ano's avatar

  Hoppa, niks PSN ban, gelijk een systeem ban!

 18. Anoniem -   
  ….'s avatar

  Sony ftw.
  Online hackers maken mijn plezier kapot en sony begrijp dit.
  Ik vind dat hacken mag als je er maar geen andere mee gaat lastig vallen.