Om Killzone 3 wat meer in de publiciteit te trekken heeft Sony in Duitsland een PR-team ingehuurd om wat meer bekendheid te maken voor de game. Er werd toen gedacht om een levensechte Helghast in de straten van München te sturen, maar daar kan de politie niet om lachen.

De politie was niet bekend dat Sony een PR-stunt maakte voor het spel, dus ze vroegen zich af wat de Helghast van plan was.  Ook zagen ze dat de Helghast een nepwapen bij zich had en hierdoor liep alles een beetje uit de hand. Nadat er werd uitgelegd dat dit een publiciteitsstunt was voor Killzone 3, begreep de politie wat er gebeurde. Normaal mag je in Duitsland geen nepwapen bij je hebben, anders krijg je een boete tot ongeveer € 10.000,-.

Sony heeft reden genoeg om gerust adem te halen, want ze hoeven de € 10.000,- niet te betalen. De Duitse politie vroeg of de nepwapen kon worden verborgen voor het publiek. Hierdoor kreeg de Helghast alleen een waarschuwing. Ook werd gevraagd  het gasmasker op te bergen, aangezien het voor sommige mensen schokkend kan overkomen.

Hieronder een paar foto’s van de Helghast in München: