George Hotz start nieuwe blog, vraagt om donaties

In de strijd tegen PS3 hacking richt Sony zich onder andere op George Hotz, ook wel bekend als GeoHot. Deze hacker kwam onder andere met de eerste custom firmware voor de PS3, en al een lange tijd geleden ontdekte hij een bug in OtherOS. Op dit moment loopt er een rechtszaak tegen Hotz, en op een nieuwe blog vraagt hij om financiële hulp.

Op zijn website en blog lezen we onder andere het volgende:

Media, ik heb jullie hulp nodig. Dit is de eerste keer dat ik om hulp vraag. Als je vindt dat ik goed werk verricht, help me aan donateurs. Ik wil dat ik, op het moment van de volgende rechtszaak, over de beste advocaten beschik. Met jullie hulp kunnen we dit hulpen.

Bovenstaande tekst is gericht aan diverse hacking websites/community’s, die de tekst ook allemaal hebben overgenomen.

Sinds gisteren is het mogelijk te doneren, en volgens Hotz heeft hij al veel donaties ontvangen. Op dit moment zit de rest van de hacking scene ook niet stil, zo komt er iedere dag nieuwe homebrew uit en is het inmiddels mogelijk jezelf op een eenvoudige wijze van je console-ban af te helpen.

 1.    486 XP
  distefano's avatar

  sibiet komt hij nog met vermassen af haha

 2.    816 XP
  k1ll1ng5pr33's avatar

  Someone is getting desperate.

 3.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  Wow die nerd is slim. Het hacken ligt natuurlijk wel in zijn handen.

 4.    428 XP
  Djives's avatar

  Als hij wint houd die vast een aardig centje over van de donaties.
  Best netjes bedacht!

 5.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Pro hacker!! You suck

 6. Anoniem -   
  Said's avatar

  @ djives

  Het resterende geld wordt gestuurd naar de EFF (goeie doel).
  Hij heeft al echt aardig al wat ontvangen sommige mensen donderen rond de 100a 150 en de meesten 10 dollar dus advocaten heeft ie zoiezo

 7.    486 XP
  distefano's avatar

  ik blijf erbij dat sony hem beter in dienst zou nemen voor het beveiligen van de console of iets dergelijks .want ok het is lame de console zo te hacken , maar een slimme kop heeft hij wel .

 8. Anoniem -   
  Laurent's avatar

  Snel Sony bellen om te vertellen dat zij advocaat Moszkowicz moeten nemen.
  Ik stuur die Geohotz zeker een donatie. Een emmer met shit!!!

 9.    32 XP
  BEGeert's avatar

  Waarom schrijven jullie bij elk artikel over GeoHot. “… George Hotz … beter bekand als GeoHot.”

 10.    344 XP
  Galaick's avatar

  ik gok dat ie tot de 5 euries komt, pirates zijn vaak zo cheap, die geven echt geen geld uit (zelfs niet aan andere pirates)

 11. Anoniem -   
  geoftw's avatar

  Als je doneert kan dit leiden naar other OS terug, dat is het enige wat ik wil. Daarmee kun je prima emu’s op spelen. Devkits voor thuisgebruikers zouden ook handig zijn. Je krijgt dan een soort Apple app-store waar mensen hun creaties kwijt kunnen.. dan is het hacken kompleet overbodig

 12. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  @geoftw: Props, zou idd echt vet zijn als een soort appstore mogelijk zou zijn :O

 13. Anoniem -   
  ano's avatar

  Blaf zn blog vol, vieze aandachts h08r dat die is. FTW PS3 en Sony, dei GEO 🙂

 14.    44 XP
  louis_1993's avatar

  fuck george

 15. Anoniem -   
  Muppet-NL's avatar

  Wat een h;fter. Alles verpesten enzo om geld vrage.

 16.    169 XP
  nWo_xPsyKo-'s avatar

  losertje laten rotten

 17.   
 18. Anoniem -   
  Slecht's avatar

  Ik vind het best een slechte zaak dat jullie als site tegen hackers dan een dergelijk bericht plaatsen… Zo min mogelijk aandacht geven lijkt me beter.

 19.    127 XP
  LEROYJ's avatar

  @Slecht: Mee eens.

 20. Anoniem -   
  Featherman84's avatar

  De enige donatie die ie van mij krijgt is een staaf splinter hout in zijn reet, wat een loser!

 21. Anoniem -   
  Onur's avatar

  Op zijn site staat dat hij nu al iets meer heeft dan 10k

 22.    287 XP
  shooterman100's avatar

  niet de eerste CFW de tweede he eerste was van KRAKKATO

 23.    46 XP
  Lexus's avatar

  @ Aan al deze mensen hier die niet nadenken en maar wat roepen.

  Dit gaat niet per sé om een hacker vs Sony, dit gaat er om wat wij mogen doen met ONZE console.

  Jullie vinden het allemaal zeker heel gerechtvaardigd dat Sony ons de mogelijkheid op OtherOS afneemt? Ook in dit geval gaat het er niet om of je het gebruikt of niet, het gaat erom dat Sony zomaar dingen weg kan halen zonder dat wij daar iets aan kunnen doen (behalve niet updaten, maar dan heb je geen PSN en nieuwere games).

  GeoHot is trouwens niet eens degene die het mogelijk heeft gemaakt om backups vanaf de HDD af te spelen en is hier altijd al tegen op geweest. Hij heeft er alleen voor gezorgd dat iedereen zijn eigen gemaakte homebrew af kan spelen.

  Als Sony deze zaak dus wint betekent het dat niemand meer zijn EIGEN console mag aanpassen om zijn EIGEN gemaakte homebrew af te spelen. Vinden jullie dit raar? Op een computer kan je toch ook je EIGEN gemaakte software gebruiken?

  Hieronder nog een link over wat deze rechtszaak eigenlijk inhoudt (sorry indien linken niet is toegestaan, mods verwijder de link dan maar).
  http://www.ps3hax.net/2011/02/summary-of-sonys-legal-action-since-ps3-hacks-and-your-rights/

  :: Lexus ::

 24. Anoniem -   
  Persoonbovenmijisdom's avatar

  @Lexus: Je hebt ongelofelijk gelijk, vind het ook zo dom dat mensen maar gewoon wat blaffen zonder dat ze weten waar het over gaat.

 25.    82 XP
  CrookedFing3rs's avatar

  @Lexus:

  netjes netjes!

 26.    120 XP
  vgamer's avatar

  Geohot FTW! Gewoon alleen al om de ogen te openen van al die mensen hier. Serieus, als Sony dit wint betekent het dat ze dus zomaar features kunnen verwijderen (otherOs) NA aanschaf. Zijn jullie echt zo dom als jullie lijken of weten jullie echt niet beter dan je ouders geld aan Sony te geven terwijl ze je bedriegen.

  Ik hoop echt dat GeoHot wint, hij heeft nooit backup managers gepromoot, hij is er zelfs tegen. Het enige wat hij wil is een functie die Sony afgepakt heeft nadat we hun console kochten

  PS: Het betekent ook dat je je console dus NIET BEZIT, maar in een soort huurtoestand hebt. Voor 400 euro is dat wel heel erg prijzig, zeker als Sony ook nog eens 150 dollar vraagt voor een defect die zij zelf hebben geintroduceerd. (yellow light of death)

 27.    442 XP
  rwss's avatar

  @vgamer, helaas zit het iets anders, de console heb je aangeschaft en is dus je eigendom ook al staat er $ony op, maar de software die je daar op draait, daar heb je slechts een licentie op om deze te mogen gebruiken, ook mag je volgens deze licentie deze software niet wijzigen.
  Er is laatst een uitspraak over geweest en de rechter heeft besloten dat in gewoon Nederlands de sofware licentie waar je overigens mee instemt bindend is als deze redelijk is.

  Wil je vorige functies terug zul je de software die $ony levert moeten verwijderen, je zult kompleet een eigen os moeten flashen waar de console op draait, daar mag je dan de licentie op los laten die je zelf wilt, die je instaat stelt om met de console te doen wat je zelf wilt.

  Het is $ony niet aleen te doen om illigale kopien, ze willen alles monitoren en dat de gebruikers geld in hun bagger P$N systeem blijven steken, ook middels hun P$N+ dienst waarmee je games huurt en kortingen krijgt op content die gehuurt word.

  Ik wil niet zo ver gaan om GeoHot te steunen met geld, maar een ding moet wel duidelijk zijn, $ony gaat niet zo netjes om met mensen die exploits melden, Microsoft, Mozilla en Google doen dit beter.
  De gevonde exploits waren reeds gemeld aan $ony echter gaf $ony daar geen gehoor aan, slechts aleen door de Other-OS fuctie weg te nemen, logisch dat dit bij veel mensen onrust en ontevredenheid veroorzaakt, vooral bij mensen die dit actief gebruikte.
  De genome stappen zijn logisch en een terecht gevolg tegen $ony.
  Kortom, nog steeds een heeft $ony een slecht beveiligings beleid gehanteert en blijft dit lomp en stug door trekken.

  Ik heb nu een P$3, mijn keuze staat vast, er komt voor mij geen enkel apparaat
  meer in huis waar de merk naam $ony op geprint staat ook door middel van hoe hun klanten service hun gebruikers van hun producten te woord staat en hulp biedt met producten en helemaal niet de spreken over hun klusjes bedrijf dat de producten voor $ony hersteld, eigenlijk is het verder stuk helpt.
  Geen verdere P$3 bij het defect raken meer en al helemaal geen P$4.

  $ony zou er beter aan doen om een eigen appstore in te voeren, zo hebben veel mensen hun zin en kan er homebrew gedraait worden ook kan deze aangeboden worden door gebruikers in hun appstore, daarnaast weer de Other-OS terug brengen.
  Gewoon alles doen om het oninteressant te maken om de console te hacken, dan is die zeer vervelende rootkit die ze geintroduceert hebben zeer overbodig, dan hoeven ze niet meer onversleuteld credit card gegevens te verzenden.

 28.    276 XP
  ClankStar's avatar

  @Slecht:
  Wij brengen gewoon het nieuws, en zoals je ziet linken we niet naar zijn website en blog. Mensen die wel willen doneren zullen hoogstwaarschijnlijk dit bericht al lang op hun favoriete hacking sites hebben gelezen, dus GeoHot word doordat wij dit posten echt niet rijker.

 29.    1402 XP
  Selec1's avatar

  @Lexus: Je vergelijkt een PlayStation met een PC. Daar ga je fout. Lees eens de overeenkomst na die je hebt afgesloten met Sony toen je je PlayStation kocht en toen je je aanmeldde op PSN. Je hebt mooie praatjes maar ze slaan kant noch wal. Smoesjes om een backup loader te gebruiken, meer is het niet.

 30. Anoniem -   
  put's avatar

  @rwss: Waarom telkens dat dollarteken ? Of is het abnormaal dat fabrikanten geld vragen voor hun produkten ?

 31.    46 XP
  Lexus's avatar

  @Selec1:

  Toen ik de PS3 kocht ging dat met de gedachte dat ik een apparaat had met de mogelijkheid tot Linux en games + PSN. Ik heb destijds zelfs een toetsenbord + muis gehaald en heb toen Ubuntu gedraaid tot aan firmware 3.15. Ik gebruikte Ubuntu voor school omdat er destijds niet altijd een computer beschikbaar was in huis. Met de verwijdering van OtherOS was ik dan ook niet erg blij maar ik wilde toch wel erg graag de nieuwere games + PSN dus toch maar geupdate.

  Op het moment van aankoop verwachtte ik dus altijd gebruik te kunnen maken van Linux + games & PSN. Helaas is Sony dus zo smerig om bepaalde beloofde opties gewoon te verwijderen. Dit hoort een bedrijf niet te doen, of zij horen mij te compenseren. Blijkbaar zijn er nog genoeg consumenten die het niet erg vinden als een bedrijf beloofde features zomaar verwijdert.

  Dank dus aan fail0verflow en GeoHot die grote stappen hebben gezet in het terugbrengen van OtherOS.

 32.    276 XP
  ClankStar's avatar

  @Lexus:
  OtherOS is gewoon een smoesje geworden voor CFW. Ik geloof best dat jij het hebt gebruikt, maar meer dan 90% heeft het nooit actief gebruikt. Sony heeft gewoon het recht te verwijderen wat ze willen, net als ze het recht hebben diverse accessoires te bannen etc. Dat jij het er niet mee eens bent, ja dat kan. Maar dat betekent niet dat een commercieel(!) bedrijf als Sony naar jou moet luisteren.

 33.    844 XP
  thom430's avatar

  @ClankStar:
  En het feit dat elke willekeurige computer het 10x beter draaide….
  Het is slecht van Sony om een functie te verwijderen om daarmee de kosten te verminderen, maar het is en blijft een bedrijf.
  Je compensatie krijg je al in games, als Sony de PS3 niet naar 300 euro had kunnen pushen hadden we dit jaar niet zo’n fucking wrede line-up….