Met enige regelmaat bereikt ons het nieuws dat een grote uitgever een kleinere ontwikkelaar opkoopt. Niets nieuws en zo heeft ook Electronic Arts de wens uitgesproken hier meer mee te gaan doen. Dit blijkt uit de woorden van CFO Blake Jorgensen.

De beste man werd gevraagd hoe EA kijkt naar de aankoop van nieuwe studio’s, waaronder een “big asset” (hintende naar Warner Bros.). Jorgensen reageerde met dat ze de aanschaf van een studio veelal baseren op lange samenwerkingen. Iets wat de uitgever heeft gedaan met bijvoorbeeld Respawn Entertainment.

Hierbij stelt Jorgensen dat het dan niet om de aanschaf van de game ging, wat in dit geval Titanfall was, maar om het talent van het team.

“We were able to bring them into the fold, give them incredible support, and it was all driven by the fact that they had incredible talent. It wasn’t about Titanfall.

That’s no offense to Titanfall. That’s an amazing game and, you know, will we see a Titanfall at some point, at some time down the road? But it was really about the team.”

Verderop in het antwoord van de CFO laat hij vallen dat EA meer dan ooit geïnteresseerd is in het kopen van nieuwe aanwinsten voor EA. Hierbij kijkt EA naar vrijwel alles dat beschikbaar is voor de verkoop, waarmee hij indirect ook antwoord geeft op het Warner Bros. gerucht.

Dit gerucht geeft aan dat de uitgever Warner Bros. te koop zou staan en EA werd meermaals als geïnteresseerde partij genoemd. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat als Warner Bros. inderdaad verkocht wordt, dat het wordt ingelijfd door deze Amerikaanse uitgever.

“It might take some time, but trust that we’re more interested than ever, because we see that talent and building great new franchises is critical to the long-term business.”