Een nieuwe generatie consoles betekent ook dat de verschillende accessoirefabrikanten weer los kunnen gaan met bijvoorbeeld controllers en headsets. Astro staat al geruime tijd bekend als één van de meest kwalitatieve makers van headsets. Ze hebben dan ook – speciaal voor de PlayStation 5 en Xbox Series X – de tweede generatie van de Astro A20 Gaming Headset aangekondigd.

Dit is een draadloze hoofdtelefoon die een premium design, comfort en connectiviteit combineert, met natuurlijk een hoogwaardige geluidskwaliteit. Met een bereik van 15 meter en batterijduur van meer dan 15 uur, moet deze set garant staan voor lange speelsessies. Natuurlijk zit er ook een microfoon inbegrepen, die zichzelf automatisch mute zodra je deze omhoog klapt.

Je verbindt de headset middels de A20 Wireless Gen 2 USB Transmitter. Bij de aankoop van de Astro A20 zit er één USB-zender inbegrepen. Als je de headset voor meerdere consoles of pc’s wilt gebruiken, kun je natuurlijk een extra zender aanschaffen, die een adviesprijs van €19,99 heeft.

De Astro A20 Gaming Headset zelf kost €119,- en kun je nu bij Astro reserveren, met een verwachte verzending aankomende oktober. Vanaf 14 januari kun je de headset echter ook bij verschillende grote retailers bestellen.