Een tijdje geleden konden we melden dat LG een rechtszaak heeft aangespannen tegen Sony. Dit omdat Sony met de PlayStation 3 en Bravia TV’s Blu-ray patenten van LG geschonden zouden hebben. Deze zaak is voorgekomen bij het hooggerechtshof in Den Haag en dit is niet gunstig afgelopen voor Sony.

De PlayStation 3 mag gedurende tien dagen niet Europa binnenkomen en dus niet gedistribueerd worden naar de winkels en groothandels. Op dit moment worden de gameconsoles opgestapeld in loodsen in de haven van Rotterdam en op Amsterdam Schiphol, waar normaal gesproken de distributie start naar de rest van Europa.

De ramp voor Sony wordt misschien nog veel erger als straks blijkt dat het bedrijf een vergoeding moet betalen aan LG voor elke verkochte gameconsole en Bravia TV die de patenten van LG hebben geschonden. Bedragen kunnen waarschijnlijk in de miljarden oplopen, aangezien de PlayStation 3 en Sony Bravia TV’s miljoenen keer verkocht zijn.

Hoe dit allemaal gaat aflopen voor Sony weten we helaas nog niet. Het enige wat ze bij het bedrijf te zeggen hadden op dit besluit in Den Haag is dat ze nu druk bezig zijn om dit niet zo ver te laten komen allemaal.

“We are currently looking into this matter, and cannot make any comments at this point in time.”