Voor de eerste keer komt er een Crysis game uit voor de Playstation 3. Dit betekent dat heel veel gamers nog helemaal niks weten van de Crysis serie. Dat proberen de ontwikkelaars te veranderen door een grote marketingcampagne, met veel trailers en heel veel reclame op gaming websites. Daardoor willen ze dat zoveel mogelijk mensen Crysis 2 gaat spelen.

Om het doel te bereiken wil Crytek, de ontwikkelaar van Crysis 2, geen EA Online Pass in hun nieuwe game. Hierdoor kan iedereen de Crysis serie ontdekken, wat uiteindelijk goed is als Crysis 3 ooit wordt aangekondigd. Crytek heeft het recht om te kiezen of ze bepaalde EA diensten in hun games stoppen of niet, aangezien ze EA Partner zijn.

Eén van de redenen waarom Crytek geen EA Online Pass wil gebruiken is omdat het systeem in de kinderschoenen staat dus er kunnen wat problemen gebeuren. En dat zou niet helpen omdat tegenwoordig de multiplayer van First Person Shooters juist belangrijk zijn.

Met de Online Pass is EA van plan om iedereen orginele kopieën te laten kopen van zijn spellen en toch nog winst te maken op de verkoop van tweedehands games. Als een spel zo’n EA Online Pass heeft kan die alleen maar op één EA Account geactiveerd zijn of één console. Als er op een andere EA Account of console wordt geactiveerd moet er betaald worden om weer online verder te spelen.