Het is vandaag 1 maart 2011, dus het is hoog tijd dat we weer terugblikken naar het belangrijkste nieuws van de maand februari. Dit doen we elke maand onder de naam PSX-Sense Recap, met daarin de vijf belangrijkste berichtgevingen rondom de PlayStation 3, de PSP en natuurlijk de NGP (PSP2).

Hier is eerst de uitslag van de poll met wat jullie het belangrijkste nieuws vonden in januari:

  1. De Next Generation Portable (NGP)/PSP2 50%
  2. De PS3-Hack 37.22%
  3. LittleBigPlanet 2 6.67%
  4. De PS Pocket: Sony Ericsson Xperia Play 3.33%
  5. Firmware 3.56 2.78%

Dan is het nu tijd voor het belangrijkste nieuws van februari in de nieuwe PSX-Sense Recap en breng nu ook weer je stem uit!

1. LG vs. Sony


In het begin van februari heeft de Koreaanse fabrikant LG een rechtszaak aangespannen tegen Sony vanwege verschillende patentbreuken omtrent de Blu-ray technologie. Op de laatste dag van afgelopen maand kwam daar de mokerslag richting Sony en voorlopig mag de PlayStation 3 niet gedistribueerd worden in Europa, dit door de uitspraak van het Hooggerechtshof in Den Haag. Langzaam maar zeker stapelen de PS3’s zich op in de haven van Rotterdam en bij Amsterdam Schiphol.

2. Sony vs. Hackers


Nadat de PS3 gehackt is, pakt Sony de hackers keihard aan. Ze willen alle gegevens van PS3-eigenaren hebben die hier aan meegedaan hebben of er gebruik van hebben gemaakt, komen ze met een officieel statement tegen hackers en kan je gewoon gebanned worden als je er schuldig aan maakt. In de rechtszaal krijgt Sony ook gelijk tegen onder andere Geohot, die ondanks zijn ‘rap’ al zijn data moet inleveren bij de rechter.

3. Killzone 3


De Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla Games heeft hard gewerkt aan een vervolg op Killzone 2. Nadat het derde deel is vergeleken met zijn voorganger, is Killzone 3 op 25 februari exclusief uitgekomen voor op de PlayStation 3. Op een enkele gamer na die deze game in de papierversnipperaar stopte, is deze game toch best goed onthaald. Alles over de singeplayer modus van Killzone 3 kan je natuurlijk lezen in onze review.

4. Battlefield 3


EA en DICE komen dit jaar met de langverwachte en officiële opvolger van Battlefield 2 en deze komt dan ook aan het einde van dit jaar. Battlefield 3 is in februari officieel aangekondigd en daarbij ook de eerste details en teaser, de extra’s van de Limited Edition, nog meer details, de eerste screens en een korte trailer.

5. Launch PSX-Sense


Natuurlijk mogen we ook trots zijn op ons eigen nieuws: de launch van PSX-Sense. In februari zijn wij afgestapt van PS3-Sense en gaan tegenwoordig door het leven als PSX-Sense. Door deze switch praten we niet alleen nog maar over de PS3, maar ook over de PSP en de nieuwe NGP.

Kort ander nieuws

Niet alleen bovenstaand nieuws was er afgelopen maand, maar wat denk je van de aankondiging van de eerste Killzone 3 DLC, eerste Bulletstorm DLC en de Splinter Cell HD Trilogy, de releasedata bekend zijn geworden van Final Fantasy IV Complete Collection, Red Faction: Armageddon, inFamous 2, Operation Flashpoint: Red River en PixelJunk Shooter 2 en zijn de volgende games uitgekomen die wij beoordeeld hebben: Mindjack, Dead Space 2, Test Drive Unlimited 2, Tron Evolution, DC Universe Online, Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds en Bulletstorm.