Update – 10:18: Iets minder dan een uur na dit bericht is Intertoys toch begonnen met het online accepteren van enkele pre-orders, zo vinden we in ieder geval één gelukkige op Twitter met een bestelling. Verder heeft de site vooral veel moeite gehad en visten weer veel mensen achter het net. We kunnen dus wel stellen dat ook deze communicatie niet op orde was en dat er vooral onduidelijkheid heerste na het bericht van vanochtend dat ze meteen om 09:00 uur al uitverkocht waren.

Origineel bericht: Vanochtend zou Intertoys live gaan met pre-orders voor de PlayStation 5, het resulteerde er vervolgens in dat de site al snel moeite had met laden. Logisch ook, want zoals je in dit PS5 pre-order artikel al hebt kunnen lezen heerst er een flinke schaarste aan PS5 consoles. Bestellen kan inmiddels wel, bij bijvoorbeeld Nedgame, maar de levering is dan pas begin 2021.

Intertoys plaatste meteen om 09:00 uur het onderstaande bericht, om deze vervolgens weer snel weg te halen. Wellicht omdat het iets teveel op zou vallen als dit bericht meteen stipt om 09:00 uur al verschijnt? De bestelknop? Die is gek genoeg nooit live geweest vanochtend.

Op Twitter lees je dan ook reacties van veel gefrustreerde consumenten en eigenlijk niemand die het ook daadwerkelijk is gelukt om de PS5 aan te schaffen bij Intertoys. Er heeft wel een knop in de overzichtpagina live gestaan met ‘ophalen in de winkel’, die vervolgens linkte naar de productpagina, zonder verdere mogelijkheden tot bestellen.

Zoals al eerder gemeld werkt Sony samen met een aantal geselecteerde retailers, Coolblue hoort hier bijvoorbeeld niet bij – zij nemen dan ook geen pre-orders aan en beginnen pas bij de release met de verkoop van de console. Mogelijk dat Intertoys hier ook op teruggekomen is, omdat ze simpelweg nog niet weten hoeveel consoles zij gaan krijgen.

We hebben geprobeerd om Intertoys te vragen naar informatie, maar zij waren niet bereikbaar voor commentaar.