Star Wars: Squadrons verschijnt eind komende week, op 2 oktober om precies te zijn. Wanneer je de game op vrijdag in huis hebt, zal je eerst nog wel een day-one patch moeten downloaden voordat je er ook daadwerkelijk mee aan de slag kunt. De details van deze update zijn nu alvast bekend.

De day-one patch van Star Wars: Squadrons weegt een kleine 2GB en brengt nog allerlei welkome aanpassingen en fixes met zich mee. Zo wordt de AI verbeterd, evenals de visuele kwaliteit voor wanneer je de game met PlayStation VR speelt. Ook wordt ondersteuning voor HOTAS controls aan de PS4-versie toegevoegd. Ontwikkelaar EA Motive maakte eerder de HOTAS ondersteuning voor de consoleversies bekend, dus je kunt de game ook met een flight stick spelen.

Hieronder zie je de volledige patch notes van de day-one update voor Star Wars: Squadrons. Met nog enkele dagen te gaan tot de release is het overigens niet uitgesloten dat er nog een extra update wordt uitgebracht voordat de game uitkomt.

  • Difficulty adjustments across all difficulty levels
  • Improved AI behavior in Story Mode and Fleet Battles vs AI
  • Fixed issues where some Story Mode Medals were unobtainable
  • Fixed issues with Request Resupply being unreliable in Story Mode
  • Improvements to cinematics, animations, and character interactions
  • Improved visual quality on PlayStation VR
  • Audio mix improvements
  • Added support for HOTAS controls
  • Several performance and stability improvements

Verder heeft EA ook meer informatie bekendgemaakt over het progressiesysteem van Star Wars: Squadrons. Het systeem draait vooral om Levels, Operations en Challenges. Levels vormen het reguliere ranksysteem. Door de game te spelen verdien je XP, waarmee je ook in Level stijgt. Hogere levels leveren Requisition punten op. Deze punten kun je besteden aan nieuwe componenten voor je schip, waarmee het sterker wordt.

Operations zijn cycli van acht weken en iedere Operation brengt een eigen set aan unieke cosmetische beloningen met zich mee. Deze beloningen kun je enkel verkrijgen door de Challenges van de betreffende Operation te voltooien. Naast deze Operation Challenges kun je ook nog dagelijkse Challenges voltooien, die je ook weer recht geven op speciale beloningen. Tijdens een Operations werk je in de competitieve Fleet Battles ook aan je specfieke Fleet Battles rank. Deze rank wordt weer teruggezet wanneer een nieuwe Operation van start gaat.