In San Francisco is de grote Game Developers Converence nogsteeds aan de gang. Hier was vandaag Fumito Uada, de grote man achter Team Ico, aanwezig die nog een klein beetje informatie loste over The Last Guardian in een interview.

The Last Guardian is ondertussen al een hele tijd in ontwikkeling en ziet er werkelijk ontzettend veelbelovend uit. In een interview heeft Fumito Uada enkele nieuwe informatie bekend gemaakt over The Last Guardian. Zo vertelde hij dat The Last Guardian een soort mix is tussen ICO en Shadow of the Colossus, tevens vertelde hij ook dat het beest dat je al in de trailers te zien hebt gekregen de naam Trico krijgt. Qua gameplay zal het vooral moeten klimmen, in stealth style de wachters neerhalen en voornamelijk puzzels oplossen. Trico zal je helpen tijdens de puzzels, zo zal je hem bijvoorbeeld kunnen gebruiken als levend platform als een brug is afgebroken, hij zal ook helpen met wachters uitschakelen. Tevens vertelde Fumito Uada ook nog dat als je Trico in het begin tegenkomt hij een eigen wil zal hebben. Naarmate het verhaal verdergaat, gaat hij steeds meer bevriend geraken met de jongen en kan de jongen Trico ook commando’s gaan geven.

Hieronder vind je nog enkele prachtige screenshots over The Last Guardian en het interview van GameSpot met Fumito Uada. The Last Guardian staat gepland voor eind 2011.