Special: Moeilijkste en makkelijkste trophy games

Toen de PlayStation 3 in de winkels lag konden we nog niet gelijk gebruik maken van het trophy systeem. Op de Xbox 360 hadden ze iets soortgelijks, namelijk het achievement systeem, zo kan je in elke game een1000 gamerscore halen. Sony kwam met het trophy systeem en deze werd ongeveer een jaar na de Europese release van de PlayStation 3 ingevoerd. Trophies hebben als bedoeling de game uitdagender te maken, zodat je elk hoekje en elk gaatje van de game hebt gezien. Als je eenmaal alle trophies van een game in je bezit hebt krijg je een platinum trophy. Dit is het teken dat je game dan echt volledig hebt uitgespeeld. We kennen allemaal dit principe natuurlijk wel, maar bij de ene game zijn de trophies moeilijker te behalen dan bij de andere. Daarom hebben we deze special gemaakt met de top 3 moeilijkste en makkelijkste trophy games.

Top 3 moeilijkste games

3. Call of Duty: World at War

We beginnen deze top 3 moeilijkste te behalen platinum trophies met Call of Duty: World at War. Om in deze game alle trophies te halen moet je ijzeren zenuwen en zeer veel geduld hebben. Over het algemeen als je zo naar de trophy lijst van deze game kijkt, denk je dat ze vrij simpel te behalen zijn. Het grootste gedeelte van de te behalen trophies zijn ook niet super moeilijk, totdat we bij de felbegeerde veteraan trophies aankomen. Om de platinum trophy te halen moet je de hele single player van deze game geheel op veteraan mode hebben uitgespeeld. Dit is zo bij alle Call of Duty’s, maar bij CoD: WaW is dit uitzonderlijk zwaar. Met name de ‘For the Motherland’ trophy is zeer zwaar. De vijanden in dit level zullen continue granaten naar je toe werpen met een onmenselijke precisie. Sta je drie seconden stil op één plaatsje, reken er dan maar gerust op dat er een granaat naast je schoenen komt te liggen. Het is het tegenovergestelde van het vangen van een bruidsboeket, alleen wil je een granaat wat minder graag vangen. Vooral in dit level zul je neigingen krijgen om spullen naar je televisie te gooien en het leukste van het verhaal is; het is een bronzen trophie.

2. Grand Theft Auto IV

We kennen natuurlijk ook de wereldberoemde Grand Theft Auto serie wel. Dit was één van de eerste games op de PlayStation 3 die te maken kreeg met de thropy functie en het is gelijk ook een zeer pittige. Wil je deze platinum trophy halen, reken hier dan maar gauw minstens 100 uur voor weg. Je hebt in deze game enkele trophies zitten waarbij je spullen moet verzamelen die door het hele spel verspreid liggen. Denk aan de 200 ‘Flying Rats’ die je neer moet schieten en deze zitten op de meest belachelijke plaatsen. Ook moet je alle jumps in de hele game hebben gedaan met een voertuig, dit zijn er toch ook alweer 50. Verder moet je er nog voor zorgen dat alle vrienden die je hebt in de singleplayer, dat deze je allemaal mogen voor 90% of meer. Dit is een zwaar karwei, want je moet ze allemaal tevreden houden door bijvoorbeeld veel met ze uit te gaan. Dit kan in de tussentijd weer ten koste gaan van een ander enzovoorts. Zo kunnen we dit rijtje nog verder aanvullen met trophies als het gooien van een 180 met darten, een turkey halen met bowlen en de highscore verbreken in de game QUB3D. Oftewel, als je je verveelt, veel succes.

1. Battlefield: Bad Company

Zonder twijfel is Battlefield: Bad Company de game waarbij je het moeilijkste de platinum trophy zal halen. Net als bij Call of Duty: World at War is het grootste gedeelte van de te behalen trophies redelijk goed te doen, maar ook hier zijn weer enkele boomstammen die je pad versperren naar de platinum trophy. We nemen hier als eerste voorbeeld de ‘I am Bad Company!’ trophy. Bij deze trophy is het de bedoeling dat je online alle awards haalt. Het leuke ook hier is, dat het weer gaat om een bronzen trophy. Wij garanderen jullie, dit zijn er ten eerste aardig veel en ten tweede zul je hier zeker heel veel uren mee zoet zijn. De trophy is wereldwijd nog maar een paar honderd keer gehaald en in vergelijking met het aantal Battlefield: Bad Company bezitters is dit tamelijk weinig. Verder heeft deze game qua trophies geen uitleg meer nodig en we wensen jullie zeer veel succes met het behalen van de platinum trophie in deze game. We zijn zeer benieuwd wie van jullie deze trophie heeft gehaald!

Top 3 makkelijkste games

3. LittleBigPlanet

In deze eerste game van ontwikkelaar Media Molecule speel jij als een Sackboy en de slogan van de game is ‘Play, Create & Share’. Deze game is heel uniek en je kan zelf creëren wat je wilt. Wat de meesten natuurlijk ook willen, is een grote trophielijst creëren. We zijn zojuist begonnen aan de top drie makkelijkste te behalen platinum trophies. LittleBigPlanet staat op nummertje drie, natuurlijk omdat deze platinum trophy veel makkelijker is de behalen dan bijvoorbeeld de games in de andere top drie. De meeste trophies in deze game zijn vrij standaard en variëren van het simpelweg uitspelen van de singleplayer tot aan je Sackboy in een leuk pakje heisen en van een sticker plakken tot aan supersnel door een level heen vliegen. Er is misschien één trophy waar je misschien een beetje moeite voor moet hebben. De ‘Booty Master’ trophy, om deze trophy te halen moet je alle prijsbubbels in de verhaallijn verzamelen. Puur een kwestie van mensen optrommelen om ook de bubbels vrij te spelen waarbij je meer mensen nodig bent. De andere trophies zijn een stuk simpeler en binnen mum van tijd kan jij deze platinum trophie aan je collectie toevoegen.

 

2. SAW

Van het o zo vriendelijke LittleBigPlanet stormen we gelijk door naar de lugubere wereld van SAW. We kennen allemaal de brute films wel en ondertussen is de reeks aan zijn einde gekomen na zeven delen. In de eerste game die uitkwam voor de PlayStation 3 is het aan jou de taak om mensen te redden, maar ook zeer zeker om zelf te overleven. Om de platinum trophy in je bezit te krijgen is het hier gewoon een kwestie van de game fatsoenlijk uitspelen. Als je dit hebt gedaan hou je misschien nog een paar trophies over, welke je binnen een mum van tijd kan vrijspelen door je er even op te focussen. Het stelt allemaal niet veel voor, maar helaas is de game zelf een beetje aan de saaie kant. Misschien dat daarom de game niet super veel werd verkocht, maar als je van trophies houdt is het zeker een aanrader.

1. Terminator Salvation

In de trophywereld is er toch duidelijk wel een nummer één. Voor de mensen die het niet weten, deze game is letterlijk en figuurlijk een goudmijn voor je trophy collectie: Terminator Salvation. Deze game bevat in totaal twaalf thropies, inclusief de platinum trophy. Het enigste wat je hoeft te doen is de game op het niveau Hard uit te spelen en *PLING* je platinum trophy is binnen. Extra leuk meegenomen is ook nog eens dat de elf overige trophies allemaal gouden zijn, dus ze tikken lekker aan voor je trophy ranglijst. Meer woorden kunnen wij hier gewoon niet over vuil maken!

 1.    6 XP
  magmar126's avatar

  Niet echt mee eens, eerlijk gezegd.

  Geen Megamind of Hannah Montana bijvoorbeeld, die beiden met 4uur platinum te halen zijn.
  En geen Ninja Gaide Sigma 2 of (Super) Street Fighter 4 bijvoorbeeld, die echt heel moeilijk zijn.

 2.    954 XP
  Patrick.G's avatar

  ik heb Battlefield Bad company 97% van alle trophies 😛

 3. crew Redacteur -    748 XP
  Larssonio's avatar

  @magmar126: Ook dit is allemaal weer gebaseerd op meningen he. Er zijn natuurlijk veel meer games die zeer moeilijk zijn, maar ook veel meer die makkelijker zijn. Dit zijn gewoon uit beide secties een top 3 waar je voor kan uitkijken.

 4.    6 XP
  magmar126's avatar

  @Larssonio Als het gaat om de makkelijkste trophy games, kunnen Hannah Montana en Megamind absoluut niet ontbreken. LBP is onnoemelijk moeilijker dan deze 2.
  Ja, LBP is makkelijk, maar in verhouding totaal niet =D

  edit: ook vind ik tijdsduur niet van belang bij bepalen of iets moeilijk (GTA4), ik heb 1 platinum trophy in een japanse pachinko game die duurde 150+ uur, maar ongelooflijk makkelijk =)

 5.    108 XP
  Mitchel's avatar

  Die van Street Fighter 4 zijn echt onmogelijk :O die eind baas is op makkelijk al super moeilijk :S

 6.    564 XP
  Rox92's avatar

  Of de platinum van guitar hero zijn vaak ook erg moeilijk.

 7. Anoniem -   
  MarckVision's avatar

  Ben het er niet mee eens, totaal niet mee eens eigenlijk! Weet je hoe moeilijk Demon’s Souls is? Haal die maar eens platinum en je hebt respect van alle games die het zien!

 8.    1749 XP
  Shmet's avatar

  Meningen verschillen altijd hé 😉 En ik kan het toegeven, het heeft bloed, zweet en tranen gekost om de platinum te halen van World at War. Maar het is me toch gelukt !

 9.    140 XP
  fons78's avatar

  Ook de ps3 game :
  Eat Lead: The Return of Matt Hazard is ook heel erg simpel om platinum te halen

 10.    109 XP
  MasterKratos's avatar

  @MarckVision:

  Bullsh*t, heb 2 Demon’s Souls platina. De 2e binnen 10 uur zelfs.
  Omtrent deze lijst bovenaan klopt er ook niks van. Het zijn tijdsduur intensieve platina’s maar niet moeilijk.
  De moeilijkste 3 zijn zonder meer Wipeout HD, Ninja Gaiden Sigma 2 en MAG/Socom Confrontation.

  @ hieronder: haha noob is het enige woord voor dat. Maar als je me niet geloofd kunnen we f aan PvP battle starten. Kijken wie nog een grote mond heeft. Je hebt keus, heb 6 builds (Dex, Faith, BBS, DBS, Quality en Str) dus kies maar tegen welke je het wilt opnemen. Alleen maar om je idee te geven met wie je te maken hebt (zeg niet dat ik de beste ben erin, maar heb wel van de beste geleerd. Misschien dat EWGF je wat zegt..? (heb t in geen jaar aangeraakt dus je weet nooit of je wint).

  Edit: wist dat je me bekend voorkwam. Trophyhunters he.. Met alle respect voor je trophy level, maar jullie hoge level pieten verdiepen je niet in het goed worden van een spel maar alleen in het zo gauw mogelijk cashen van trophies in de minste tijd ook nog als t kan. Dus ik begrijp JOUW nu wel hoe je over DS denkt.

  Edit 2: Nou ik weet niet of ik je naast me op de bank wil hebben hoor. Just 2 be safe. Traden is inderdaad onderdeel van de 10 uur. Wat is verkeerd aan weapons traden, is toch deel van het spel. En dan nog ben je verplicht het spel 3X uit te spelen voor platinum aangezien je spells en miracles aan eindbazen verbonden zijn. Goed, voor arguments sake, 10,5 uur (3,5 per run) beter voor je?!

 11.    6 XP
  magmar126's avatar

  @MasterKratos: 10 uur is echt totale nonsens.
  Of je hebt een save game hack gebruikt of iets dergelijks want 10 uur is echt kul.

  edit: lol, gaan we opeens stoer doen?
  je hebt zeker flink lopen traden online om überhaupt in de buurt te komen van die tijd.
  wie is hier dan de n00b??
  en jij hebt ook geen idee met wie je te maken hebt dus ga nou vooral niet opeens kicken doen.
  ow, en je builds ed op te sommen raak ik niet onder de indruk, ik wil naast je zitten en je binnen 10uur de plat zien halen, dan geloof ik je pas.

  whehe, lekker kort door de bocht ben je weer..
  ja inderdaad, hoog trophy level en tuurlijk een hoop easy plats, maar je gaat mij niet zeggen dat ik me niet verdiep in games om er goed in te worden.
  er is genoeg wat ik offline speel juist om veel te oefenen/leren over games.

  dit is verder zinloos, wees blij met je DS plats en ik knal hem er volgens jou dan morgen er ook ff bij (hannah montana en megamind, past ie mooi tussen!).
  (ik ken de game, ik heb de game dus ik weet waar het over gaat, maak je geen zorgen ;))

 12.    344 XP
  Galaick's avatar

  volgens mij was ik met BC aardig ver, heb alleen het spel verkocht…

 13.    356 XP
  xjoeyxx's avatar

  Van bad company 1 heb ik het nooit echt geprobeerd van bad company 2 heb ik hem wel 🙂

 14.    217 XP
  lauwie's avatar

  @xjoeyxx: bad company 2 heb ik ook op platinum gehaald, was overigens wel makkelijk net zoals Medal of Honor. heb voor geen 1 trophy mijn best moeten doen, al moet je wel kunnen schieten want je hebt een 600 scoor chain (ong. 30 kill streak) nodig.

 15.    935 XP
  Mormel123's avatar

  Daarom ben ik extra trots op me platinium van World at War (al was nfs shift ook behoorlijk pittig soms)

 16.    451 XP
  Florian's avatar

  Als je hier alleen maar zeik reacties gaat neerzetten dat je het er niet mee eens bent enzo, kun je beter soliciteren als redacteur, dan kun je het zelf schrijven! 😀
  en hoevaak is er niet al gezegt dat het om de MENING van de schrijver gaat??

  dus hou alsjeblieft op met zeiken, en ga buiten spelen ofzo? 🙂

 17.    945 XP
  JoostNL's avatar

  cod5 was best kut, maar lbp ook dus weet niet wrm die bij makkelijk staat 😛

 18.    384 XP
  Boydaamans's avatar

  Lbp had een paar moeilijke trophies hoor die gouden waren wel lastig
  Nergens dood gaan enzo best moeilijk

 19.    6 XP
  magmar126's avatar

  @Florian: Zeiken?!
  Wat is dan in hemelsnaam jouw mening over games als Ninja Gaiden/WipeOut HD/Street Fighter of Hannah Montana/Megamind??
  Komop, als je een topic maakt als dit kan je flinke kritiek verwachten..
  Zeker als er games tussen staan die het niet eens halen bij makkelijkste/moeilijkste platinum games..

 20.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Ik heb cod wow gehaald somgen plek op vetraan heb ik wel uren aan gedaan begonen Me^^ de strot uithangen!! Lol hahah..

 21.    644 XP
  Esromeron's avatar

  AC2 was mits je het geduld heb alle veren te vinden ook goed te doen. De makkelijkste voor mij was Olympische Winterspelen Vancouver, had dit spel gewonnen op nu.nl

  Je word overal 1x eerste, haalt alle challenges en 3 hele simpele online dingen halen en je had hem al

  1 nadeeltje voor degene die dat ook wel wil: online zul je er niemand meer vinden

 22.    5456 XP
  7th-son's avatar

  mijn tot nu toe moeilijkste game op platinum te halen is star ocean
  60 uur over gedaan om de game uit te spelen, en zit nu pas op 16 %
  je moet zoveel door de game heen verzamelen en verslaan dat dit gewoon te moeilijk is.
  zou je echt een walkthrough bij moeten houden en dan nog moet je de game vaker spelen vanwege de verschillende eindes en alles.
  maar wel een leuke rpg!

 23.    287 XP
  shooterman100's avatar

  LBP die is lastig

 24.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  Lol dus deze games vinden jullie moeilijk om platina te halen ? Lol en je zegt meningen jullie spelen te veel de overhypte games 😛 en zijn meerdere games die 1000x erger zijn dan die zielige cod waw trophy`s.

  GTA hoort er inderdaad wel bij omdat het onmogelijk is voor platina te halen omdat 1 trophy bugged is.

  Ik raad jullie aan :
  – Star ocean : The last hope ( Bij deze game is niet 1 trophy en ramp maar ze zijn het allemaal ! )
  – MAG ( ook een hel omdat je geluk moet hebben )
  – Street fighter 4
  – Blazblue ( aargghhhh )

 25.    276 XP
  ClankStar's avatar

  @ShadowhunterrX:
  Nogmaals, dit is de MENING van EEN redacteur. Natuurlijk mag je reageren met wat jij de makkelijkste/moeilijkste vind, graag zelfs.

 26.    454 XP
  arwin1993's avatar

  MAG en socom zijn wel moeilijker aangezien je online veel meer tegenstand hebt en de objectives gewoon erg moeilijk zijn en je moet er erg veel

 27. Anoniem -   
  Stijn's avatar

  Terminator Salvation was inderdaad de meest lucratieve!

 28.    215 XP
  Tijmen's avatar

  Hahaha ik weet nog dat ik heb lopen janken en ragen omdat ik besefte dat ik de skill niet had om WaW te platten. :’) Heerlijke tijden.

 29.    816 XP
  k1ll1ng5pr33's avatar

  Totaal niet mee eens 🙂

  GTA IV & Battlefield zijn grind games, maar niet moeilijk.

  LBP zou ik niet een gemakkelijke willen noemen. Heel moeilijk is hij ook niet. Maar elk level acen (De bunker), ouch 😛

  En kwa games zijn er veel gemakkelijker. Denk aan kiddie games, of Megamind (platinum in 2 uurtjes ofso.)

  Hoop dat deze special terug komt, met bijvoorbeeld (zoals hier waarschijnlijk ook t geval is) de mening van de schrijver. Games die de schrijver ook gespeeld heeft ^_^

 30. Anoniem -   
  Denniskuhh's avatar

  Klopt echt helemaal niets van, ik heb GTA & COD5, ja ze waren wel moeilijk, maar er zijn echt veel meer moeilijkere, en LittleBigPlanet hoort ECHT niet bij makkelijk hoor,en waar staan dan al die super easy kindergames……

 31.    51 XP
  Animal's avatar

  Jullie verwarren tijdrovend met moeilijk.
  GTA = niet moeilijk maar duurt lang.
  Neem een game als NGS2 of Wipeout en je hebt het over een moeilijke plat

 32.    19 XP
  roozzzzz's avatar

  De moeilijkste plat tot op heden in Ninja Gaiden Sigma 2 , en niet bad company

 33.    4541 XP
  ps3dennis's avatar

  Assassins creed II en Burnout zijn erg makerlijk ‘zijn ook de enige die ik heb’.

  MarckVision: Ja dat is een van de moeilijkste game op de PS3…heb hem pas gekocht 🙂

 34.    561 XP
  Heavenly Gun's avatar

  Jezus die van modernwarfare 2 was pas k*t! die ene level op veteran spelen in zoon safehouse van makarov wow dat ene veldje buiten waar je over moest rennen dat heb ik denk ik letterlijk 30x gedaan xD

 35. Anoniem -   
  dom1nater's avatar

  Mis eigenlijk ook nog 1 game bij vrij moelijke platina en hij is van eigen bodem wat dacht je van killzone 2 die online trophys zij gewoon kloten zijn wel boostebale maar toch al die ribbons en medailes en in de 1% trophy van de week echt klote ben er namelijk nu mee bezig en dan krijg je het uitspelen op elite nog en kz3 kan weer bij een vrij makkelijke platina heb die namelijk al binnen een week gehaald incl de dlc

  maar het blijft toch ook een kwestie van smaak ik vind namelijk race games vrij makkelijk behalve gt 5 maar een maat van mij hou niet van racegames dus die vind ze ook kut is maar net waar je je eigen in wil verdiepen

 36.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  Hoeveel kost Terminator?!!

 37.    672 XP
  MightyMostert's avatar

  Uhh moeilijkste is Warhawk mensen. Pas 3 mensen op de wereld die deze hebben.
  Makkelijkste zijn de kindergames zoals Hanna Montana, Shrek en Megamind.

  Lbp was goed te doen maar veel werk. Dus daardoor minder aantrekkelijk om platinum te halen.
  Burnout Paradice ook zo’n game. Makkelijk maar best wel wat gametijd insteken.

 38.    5456 XP
  7th-son's avatar

  volgende keer een poll maken voor dit soort dingen?

 39.    927 XP
  ChristiaanvdG's avatar

  die GTA IV is goed want moet je iets van 300 duiven schieten en nog iets van 100 jumps !

 40.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Vooral games zonder online mode zijn goed te behalen, bijvoorbeeld Mafia II

 41. Anoniem -   
  BloodlyKill's avatar

  ik denk dat haze makelijkst is om trophies te halen check het maar evve

 42. Anoniem -   
  BloodlyKill's avatar

  ik denk dat haze de makelijkste game is op trophies te halen

 43. Anoniem -   
  Wessel's avatar

  Er is een verschil tussen moeilijk en tijdrovend 🙂

 44.    3745 XP
  vinnie1234's avatar

  Die trophy alle levels uit in LBP zonder dood vond ik aardig pittig :O
  en Killzone 2 op elite uit vond ik nou ook niet bepaald moeilijk 😐
  GTA IV daar en tegen vind ik best te doen als je de tijd er voor neemt;) Had voor de torphy guide de game op 97% uit 😀 Is game waar je duur uren spelen het spel uit krijgt!

  En die chinese game uit de chinese store ? die niet makkelijk? Je hoefde alleen paar 100 keer op X te klikken 😀 nou makkelijker kan NIET! Echt niet 😀

 45.    319 XP
  dicapo's avatar

  Ik ben denk ik 1 vd enigen die Cod waw niet zo moeilijk vond 😛

 46.    15 XP
  jorogumo's avatar

  Als je echt heel gemakkelijk een platinum wil halen moet je ‘the sly racoon trilogy’ spelen. Daar zitten 3 platinums in met een gemiddelde rate van 2/10.