Toen de PlayStation 3 in de winkels lag konden we nog niet gelijk gebruik maken van het trophy systeem. Op de Xbox 360 hadden ze iets soortgelijks, namelijk het achievement systeem, zo kan je in elke game een1000 gamerscore halen. Sony kwam met het trophy systeem en deze werd ongeveer een jaar na de Europese release van de PlayStation 3 ingevoerd. Trophies hebben als bedoeling de game uitdagender te maken, zodat je elk hoekje en elk gaatje van de game hebt gezien. Als je eenmaal alle trophies van een game in je bezit hebt krijg je een platinum trophy. Dit is het teken dat je game dan echt volledig hebt uitgespeeld. We kennen allemaal dit principe natuurlijk wel, maar bij de ene game zijn de trophies moeilijker te behalen dan bij de andere. Daarom hebben we deze special gemaakt met de top 3 moeilijkste en makkelijkste trophy games.

Top 3 moeilijkste games

3. Call of Duty: World at War

We beginnen deze top 3 moeilijkste te behalen platinum trophies met Call of Duty: World at War. Om in deze game alle trophies te halen moet je ijzeren zenuwen en zeer veel geduld hebben. Over het algemeen als je zo naar de trophy lijst van deze game kijkt, denk je dat ze vrij simpel te behalen zijn. Het grootste gedeelte van de te behalen trophies zijn ook niet super moeilijk, totdat we bij de felbegeerde veteraan trophies aankomen. Om de platinum trophy te halen moet je de hele single player van deze game geheel op veteraan mode hebben uitgespeeld. Dit is zo bij alle Call of Duty’s, maar bij CoD: WaW is dit uitzonderlijk zwaar. Met name de ‘For the Motherland’ trophy is zeer zwaar. De vijanden in dit level zullen continue granaten naar je toe werpen met een onmenselijke precisie. Sta je drie seconden stil op één plaatsje, reken er dan maar gerust op dat er een granaat naast je schoenen komt te liggen. Het is het tegenovergestelde van het vangen van een bruidsboeket, alleen wil je een granaat wat minder graag vangen. Vooral in dit level zul je neigingen krijgen om spullen naar je televisie te gooien en het leukste van het verhaal is; het is een bronzen trophie.

2. Grand Theft Auto IV

We kennen natuurlijk ook de wereldberoemde Grand Theft Auto serie wel. Dit was één van de eerste games op de PlayStation 3 die te maken kreeg met de thropy functie en het is gelijk ook een zeer pittige. Wil je deze platinum trophy halen, reken hier dan maar gauw minstens 100 uur voor weg. Je hebt in deze game enkele trophies zitten waarbij je spullen moet verzamelen die door het hele spel verspreid liggen. Denk aan de 200 ‘Flying Rats’ die je neer moet schieten en deze zitten op de meest belachelijke plaatsen. Ook moet je alle jumps in de hele game hebben gedaan met een voertuig, dit zijn er toch ook alweer 50. Verder moet je er nog voor zorgen dat alle vrienden die je hebt in de singleplayer, dat deze je allemaal mogen voor 90% of meer. Dit is een zwaar karwei, want je moet ze allemaal tevreden houden door bijvoorbeeld veel met ze uit te gaan. Dit kan in de tussentijd weer ten koste gaan van een ander enzovoorts. Zo kunnen we dit rijtje nog verder aanvullen met trophies als het gooien van een 180 met darten, een turkey halen met bowlen en de highscore verbreken in de game QUB3D. Oftewel, als je je verveelt, veel succes.

1. Battlefield: Bad Company

Zonder twijfel is Battlefield: Bad Company de game waarbij je het moeilijkste de platinum trophy zal halen. Net als bij Call of Duty: World at War is het grootste gedeelte van de te behalen trophies redelijk goed te doen, maar ook hier zijn weer enkele boomstammen die je pad versperren naar de platinum trophy. We nemen hier als eerste voorbeeld de ‘I am Bad Company!’ trophy. Bij deze trophy is het de bedoeling dat je online alle awards haalt. Het leuke ook hier is, dat het weer gaat om een bronzen trophy. Wij garanderen jullie, dit zijn er ten eerste aardig veel en ten tweede zul je hier zeker heel veel uren mee zoet zijn. De trophy is wereldwijd nog maar een paar honderd keer gehaald en in vergelijking met het aantal Battlefield: Bad Company bezitters is dit tamelijk weinig. Verder heeft deze game qua trophies geen uitleg meer nodig en we wensen jullie zeer veel succes met het behalen van de platinum trophie in deze game. We zijn zeer benieuwd wie van jullie deze trophie heeft gehaald!

Top 3 makkelijkste games

3. LittleBigPlanet

In deze eerste game van ontwikkelaar Media Molecule speel jij als een Sackboy en de slogan van de game is ‘Play, Create & Share’. Deze game is heel uniek en je kan zelf creëren wat je wilt. Wat de meesten natuurlijk ook willen, is een grote trophielijst creëren. We zijn zojuist begonnen aan de top drie makkelijkste te behalen platinum trophies. LittleBigPlanet staat op nummertje drie, natuurlijk omdat deze platinum trophy veel makkelijker is de behalen dan bijvoorbeeld de games in de andere top drie. De meeste trophies in deze game zijn vrij standaard en variëren van het simpelweg uitspelen van de singleplayer tot aan je Sackboy in een leuk pakje heisen en van een sticker plakken tot aan supersnel door een level heen vliegen. Er is misschien één trophy waar je misschien een beetje moeite voor moet hebben. De ‘Booty Master’ trophy, om deze trophy te halen moet je alle prijsbubbels in de verhaallijn verzamelen. Puur een kwestie van mensen optrommelen om ook de bubbels vrij te spelen waarbij je meer mensen nodig bent. De andere trophies zijn een stuk simpeler en binnen mum van tijd kan jij deze platinum trophie aan je collectie toevoegen.

 

2. SAW

Van het o zo vriendelijke LittleBigPlanet stormen we gelijk door naar de lugubere wereld van SAW. We kennen allemaal de brute films wel en ondertussen is de reeks aan zijn einde gekomen na zeven delen. In de eerste game die uitkwam voor de PlayStation 3 is het aan jou de taak om mensen te redden, maar ook zeer zeker om zelf te overleven. Om de platinum trophy in je bezit te krijgen is het hier gewoon een kwestie van de game fatsoenlijk uitspelen. Als je dit hebt gedaan hou je misschien nog een paar trophies over, welke je binnen een mum van tijd kan vrijspelen door je er even op te focussen. Het stelt allemaal niet veel voor, maar helaas is de game zelf een beetje aan de saaie kant. Misschien dat daarom de game niet super veel werd verkocht, maar als je van trophies houdt is het zeker een aanrader.

1. Terminator Salvation

In de trophywereld is er toch duidelijk wel een nummer één. Voor de mensen die het niet weten, deze game is letterlijk en figuurlijk een goudmijn voor je trophy collectie: Terminator Salvation. Deze game bevat in totaal twaalf thropies, inclusief de platinum trophy. Het enigste wat je hoeft te doen is de game op het niveau Hard uit te spelen en *PLING* je platinum trophy is binnen. Extra leuk meegenomen is ook nog eens dat de elf overige trophies allemaal gouden zijn, dus ze tikken lekker aan voor je trophy ranglijst. Meer woorden kunnen wij hier gewoon niet over vuil maken!