Toen men de eerste gameplaybeelden van Battlefield 3 zag begon menig gamer te watertanden. De gameplaybeelden zagen er adembenemend uit en de graphics zagen er ook nog eens prachtig uit. Mocht je de  gameplaybeelden gemist hebt, dan kun je die hier nog een keer bekijken. Deze beelden zijn afkomstig van de PC-versie van de game.

Menig PS3-bezitter was een beetje bang dat de PS3, zoals wel vaker het geval is, een port van de Xbox 360 voorgeschoteld krijgt met matige graphics. Terwijl wij allemaal weten dat de PS3 een zeer krachtig apparaat is, kijk maar naar games als Killzone 3, Uncharted 3 en Heavy Rain.

Art Director van DICE, Gustav Tilleby, stelt ons gelukkig gerust. Naast het feit dat de nieuwe Frostbite Engine adembenemend is liet hij ook nog eens weten dat beide consoleversies vrijwel gelijk aan elkaar zullen zijn qua graphics. Wat wel opvalt is dat hij alleen laat weten dat ze de kracht van de Xbox 360 optimaal willen benutten, de PS3 wordt niet genoemd.

“The positive thing is that the new rendering technique allows us to do more complex calculations at no extra cost,” art director Gustav Tilleby.

“That’s the magic. The game will look very good, even on 360.”

Tilleby also said the game’s new Frostbite engine is “a step beyond our competitors, and it allows us to do more.”

Producer Patrick Bach backed up the console statement, saying it will look “amazing.”

“I can promise you that the console versions will still look amazing because of the core technology. If you have a 360, we want to use that machine to the maximum.