Bezoekers van GeoHot.com worden zichtbaar voor Sony

Bezoekers van GeoHot.com worden zichtbaar voor Sony

De rechtbank in Amerika heeft geoordeeld dat hostingbedrijf Bluehost alle logs van GeoHot.com moet doorgeven aan Sony. Deze logs, die onder andere ip-adressen van bezoekers bevat, zou Sony als bewijsmateriaal kunnen gebruiken in de zaak tegen George Hotz. Sony zegt deze gegevens nodig te moeten hebben om te kunnen bewijzen dat George Hotz de hack voor de PlayStation 3 heeft verspreid. Naast alle ip-adressen van gebruikers die sinds januari 2009 de site hebben bezocht, moet Bluehost ook alle persoonlijke informatie die zij hebben over George Hotz kenbaar maken aan Sony.

Sony denkt ook aan te kunnen tonen dat vooral inwoners van de Amerikaanse staat Californië de hack hebben gedownload. Sony kan de zaak tegen George Hotz dan laten voorkomen in San Francisco, terwijl George Hotz de zaak liever laat voorkomen in zijn woonplaats, New Jersey.

Naast de gegevens van GeoHot.com krijgt Sony ook toegang tot de accounts van George Hotz op YouTube, Twitter en BlogSpot. Sony stelt dat GeoHot tegen de wet in kopieerbeveiligingen omzeilt (Digital Millennium Copyright Act). GeoHot op zijn beurt stelt dat hij tegen piraterij is, en dat hij het recht heeft om met zijn console te doen wat hij zelf wil.

GeoHot heeft er echter wel indirect voor gezorgd dat het spelen van gedownloade spellen mogelijk is geworden door het vrijgeven van de root key, een sleutel die gebruikt word bij het signeren van games. Deze root key moet het spelen van gekopieerde games tegen gaan, maar aangezien deze nu op straat ligt kan eenieder gekopieerde games op zijn PlayStation 3 spelen.

 1. Anoniem -   
  put's avatar

  opknopen die overjaarse puber

 2.    120 XP
  vgamer's avatar

  GeoGot had wel antipiraterij maatregelen op zijn CFW. Ach ja, ik durf te wedden dat onder mijn reactie vele Sony fanbois hun onzin komen posten. Domheid is goed vertegenwoordigd onder hen. Lees eerst maar eens waar de zaak echt over gaat en probeer dan Sony nog maar eens te verdedigen

 3. crew Management -    4455 XP
  M4GN3T's avatar

  @vgamer: ah wie weet laat Peter R. De Vries het ooit nog eens zien xD

 4.    571 XP
  r03n_d's avatar

  Ik denk dat GeoHot een hele goede kans maakt, zeker als hij een beetje een goede advocaat neemt.

 5.    344 XP
  Galaick's avatar

  /SpellingsNazi_mode:on, In de eerste regel staat BleuHost /SpellingsNazi_mode:off

 6.    571 XP
  r03n_d's avatar

  Oh ik had de e en de u omgedraaid. Gek, want in de beschrijving en de website stond het wel goed :p

 7.    169 XP
  nWo_Spike's avatar

  Vraagje als je naar deze site gaat help je Sony dan tegen hackers want dan ga ik deze site meerdere keren bezoek!

 8.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Pak die Pussy aan

 9. Anoniem -   
  Muppet-NL's avatar

  @ vgamer: je bent een ontzettende sul!

 10. Anoniem -   
  Grabster's avatar

  Vgamer is inderdaad een kneus.

  Geohot.com wordt ook door iPhone jailbreakers bezocht toch? Krijgt Sony dan niet een hele shitload aan ip adressen? Hoe gaan ze dan zien wie er PS3 firmware download en wie bijvoorbeeld limerain?

 11.    54 XP
  deltra's avatar

  Maak hem het leven maar zuur!

 12.    283 XP
  Alycan's avatar

  @put: En jou steken we ook per direct in de fik.

 13.    283 XP
  Alycan's avatar

  Grappig de enige die er wat over weet is vgamer en iedereen hier is spontaan tegen hem omdat hij het van de andere kant bekijkt.

  Dit is een open website waar hij vrij is om dat te zeggen.

  Bende Sony fanboys dat zelfde Sony gaat het slechts van alle bedrijven met zijn klanten om en toch blijven jullie het aanhangen hoe gehersenspoeld zijn jullie wel niet.

  Welk bedrijf verwijderd en nou functionaliteit van een product wat jij al thuis heb staan. Opties waar je dus voor betaald heb. Kan aan mij liggen maar beroofd worden is niet iets wat ik zomaar accepteer.

 14.    844 XP
  thom430's avatar

  @Alycan:
  Welk bedrijf dat nou doet?
  Volgens mij heel veel, ik heb geen zin om veel te gaan zoeken, maar TomTom(http://www.consumentenbond.nl/forum/viewtopic.php?f=10&t=11998) doet het in ieder geval en als je zoekt zal je vast tig van voorbeelden krijgen.

 15.    283 XP
  Alycan's avatar

  @thom430: En eindelijk gaan mensen erom klagen en doen ze er wat tegen en dan zijn die mensen volgens de meeste hier fout?

  Ik kan misschien fout zitten, maar dat soort onzin zou ik niet zomaar aan nemen.