Bezoekers van GeoHot.com worden zichtbaar voor Sony

De rechtbank in Amerika heeft geoordeeld dat hostingbedrijf Bluehost alle logs van GeoHot.com moet doorgeven aan Sony. Deze logs, die onder andere ip-adressen van bezoekers bevat, zou Sony als bewijsmateriaal kunnen gebruiken in de zaak tegen George Hotz. Sony zegt deze gegevens nodig te moeten hebben om te kunnen bewijzen dat George Hotz de hack voor de PlayStation 3 heeft verspreid. Naast alle ip-adressen van gebruikers die sinds januari 2009 de site hebben bezocht, moet Bluehost ook alle persoonlijke informatie die zij hebben over George Hotz kenbaar maken aan Sony.

Sony denkt ook aan te kunnen tonen dat vooral inwoners van de Amerikaanse staat Californië de hack hebben gedownload. Sony kan de zaak tegen George Hotz dan laten voorkomen in San Francisco, terwijl George Hotz de zaak liever laat voorkomen in zijn woonplaats, New Jersey.

Naast de gegevens van GeoHot.com krijgt Sony ook toegang tot de accounts van George Hotz op YouTube, Twitter en BlogSpot. Sony stelt dat GeoHot tegen de wet in kopieerbeveiligingen omzeilt (Digital Millennium Copyright Act). GeoHot op zijn beurt stelt dat hij tegen piraterij is, en dat hij het recht heeft om met zijn console te doen wat hij zelf wil.

GeoHot heeft er echter wel indirect voor gezorgd dat het spelen van gedownloade spellen mogelijk is geworden door het vrijgeven van de root key, een sleutel die gebruikt word bij het signeren van games. Deze root key moet het spelen van gekopieerde games tegen gaan, maar aangezien deze nu op straat ligt kan eenieder gekopieerde games op zijn PlayStation 3 spelen.