Uitgelekte PSP Go gewoon een publiciteitsstunt?

De E3 is nog niet eens begonnen of één van de grotere aankondigingen van Sony is inmiddels bekend , namelijk de PSP Go. Het apparaat werd bekend gemaakt in een uitgelekte versie van Sony’s online magazine; Qore, wat alleen in de Amerikaanse PlayStation Store te verkrijgen is. De Juni editie van dit online magazine was naar het schijnt ‘per ongeluk’ online gezet in de PlayStation Store en was te downloaden voor iedereen met een abonnement op Qore. De download link bleef meer dan een halve dag geldig en iedereen kon de Juni editie met HD-beelden van de PSP Go op zijn dooie gemakje downloaden en bekijken. En dat is raar, voordat er namelijk iets in de PlayStation Store verschijnt moet dit langs ontzettend veel wegen goedgekeurd worden en het is nog nooit eerder gebeurd dat Qore ‘per ongeluk’ eerder online gezet was. En nu net wanneer heel toevallig het nieuwe uitschuifbare monster van Loch Ness, zoals hij genoemd wordt op Twitter, getoond wordt staat het per ongeluk online.

Sony heeft dan ook nog helemaal niks van zich laten weten over het per ongeluk online zetten van de nieuwe Qore en hoe dit heeft kunnen gebeuren. Onze visie? Waarschijnlijk één grote publiciteitsstunt. Het is namelijk op zijn minst raar te noemen dat men zomaar Qore per ongeluk online zet en dit vervolgens ook een halve dag lang onveranderd laat, zelfs vanaf het moment dat de foto’s op het internet verschenen van de PSP Go was de aflevering 3 uur erna nog te downloaden. En je zou toch denken dat wanneer er zoiets gebeurd de verantwoordelijke voor de PlayStation Store meteen gebeld wordt en het per direct offline gehaald wordt? De aandacht is nu in ieder geval volledig op Sony gevestigd zo vlak voor de persconferentie van Microsoft, die morgen plaatsvindt. Er gaan namelijk al een tijdje de geruchten dat Microsoft een handheld gaat aankondigen met als begin van de naam de ‘Y’. Welke nu in de schaduw zal staan van de PSP Go dankzij de leak van gisteren.

Tevens vragen we ons af of Sony nu dinsdag met een mooie neppe Amerikaanse smile de PSP Go gaat onthullen alsof niemand hem nog gezien heeft. We zullen het snel genoeg weten, hun persconferentie vindt namelijk dinsdag plaats om 20:00 Nederlandse tijd. Ook zijn we benieuwd wat jullie van dit voorval vinden, laat het even weten in een reactie hieronder.

16 reacties

 1.    752 XP
  SyncPeter's avatar

  Het zou best kunnen eigenlijk en misschien komen ze dan met het ene vierkante, voor mij perfecte, model. Of het is gewoon echt, we kunnen denk ik het best wachten tot dinsdag, dan weten we alles :). Maar eerst moet ik da die dag naar school :(.

 2.    791 XP
  Justinvd's avatar

  Slordig mja kvond hem tog al niks aan en het leekt me heel kut spelen.. 😛

 3.    665 XP
  Melankolia's avatar

  Gewoon slim van Sony zo vlak voor persconferantie van MS. beetje de concurrentie nerveus maken

 4.    528 XP
  UPD8NL's avatar

  Ik hoop dat ze met een andere komen. Deze ziet er echt niet uit..

 5.    665 XP
  Melankolia's avatar

  jewuut H4tuh is verl4tuH

 6.    954 XP
  Callme's avatar

  we zullen het dinsdag avond weten he…

 7.    52 XP
  TopDutch's avatar

  Helemaal met “Melankolia” eens. Gewoon een goede zet. En ze gaan echt geen andere tonen op E3, dit word het gewoon. Sony was misschien ook een beetje bang voor MS haar handheld de “Y” ofzo .

 8.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Hahaha als dat echt zo is dan hebben ze dat super gedaan 😀

 9.    6677 XP
  Myx's avatar

  Ik hoop wel dat het niet echt is, ik vind hem echt lelijk.

 10.    85 XP
  Enfirnity's avatar

  als hij even mooie graphix of betere graphix als de psp van nu heeft vind ik hem wel vet, en ik hoop ook dat hij al die snufjes ook heeft, het compacte en slide model vind ik best leuk. ik zou hem halen voor een prijsje onder de 200 euro.

 11.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  hopelijk niet fake ziet er zo mooi uit 😮

 12.    791 XP
  Justinvd's avatar

  De meningen zijn duidelijk verschillend.. 😛

 13.    191 XP
  pronk's avatar

  het zou me niets verbazen

 14.    1562 XP
  dikked's avatar

  ik vind hem ook helemaal niet mooi en hij lijkt me ook vreselijk om mee te spelen. maar heb net een PSP-3000 gerkocht dus ik koop hem toch niet ( O ja, @Melankolia: haten is niet verlaten. want ik verlaat de psp nooit 😛 )

 15.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  Ik hoop het wel eigenlijk :p

 16.    524 XP
  Glennps3's avatar

  ik vind hem er eigenlijk heel goed uitzien op de afwerking en de kleur na.