Hoe vaak hebben we nou al verhalen gehoord over games die de PS3 voor zoveel procent benutten of zelfs het maximale uit onze zwarte vriend halen. Hoeveel moeten we er eigenlijk van geloven? Ach, het zal allemaal wel met een korreltje zout genomen kunnen worden, of niet?

Michiel van der Leeuw van Guerrilla heeft vandaag tegen Eurogamer gezegd dat Killzone 3 de PS3 optimaal benut en dat de console het dus zwaar heeft met de game. Killzone 2 zou maar 60% gebruiken van de volledige kracht van de PS3. Volgens van der Leeuw is het geen lariekoek. Door de ervaring met Killzone 2 kon de ontwikkelaar de lat hoger leggen en zichzelf drijven tot het uiterste. Door middel van zoveel mogelijk taken naar de Synergistic Processing Units van de PlayStation 3 te verschuiven kwam er extra kracht vrij. Het resultaat mag er zijn.

Wat denken jullie, benut Killzone 3 werkelijk 100% van onze geliefde zwarte vriend, of is dit een leuk praatje om wat aandacht te vergaren om commerciële redenen? Laat het ons weten in de comments!