Asterix & Obelix XXL Romastered is verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc, dus dan kan een launchtrailer natuurlijk niet uitblijven. Die is inmiddels online verschenen en check je hieronder.

Het gaat hier om een remaster van de originele game die in 2003 verscheen. De meest belangrijke aanpassing is het opleuken van de graphics, maar er zijn ook verschillende nieuwe features aan de game toegevoegd.

Hieronder de launchtrailer, maar eerst een overzicht van wat belangrijke punten.

Net zoals in het origineel is de speler in staat naar eigen inzicht tussen de twee Galliërs te schakelen. Of ze nu de kracht van Obelix of de behendigheid van Asterix gebruiken, ze zullen de vaardigheden van elk personage zo goed mogelijk moeten gebruiken om hun missie te voltooien!
Naast deze verbeteringen brengt de game ook vier nieuwe gameplay modi:

  • De modus “Obstacle course” daagt de behendigheid uit van de spelers
  • De modus “Against the clock” zijn voor liefhebbers van snelheid en spelers die gaan voor de snelste tijd
  • De “Extreme”-modus is alleen voor de dapperste Galliërs die op zoek zijn naar een zeer moeilijke uitdaging
  • In de “Retro”-modus kunnen spelers schakelen tussen de originele graphics en de geremasterde versie (De originele graphics zijn beschikbaar in 4:3 en 16:9 formaat)

En als de kers op het zwijn, zijn er vier verschillende skins voor de twee helden beschikbaar! Galliër, piraat, badkleding, legioensoldaat… Een garderobe waar Cleopatra jaloers op zou zijn!