Grand Theft Auto IV is wereldwijd zo’n 20 miljoen keer over de toonbank gegaan sinds de release in april 2008, dit werd vrijgegeven door uitgever Take Two.

Het bedrijf heeft naar jaarlijkse gewoonte een presentatie gehouden in het Wedbush Morgan Technology, Media en Telecommunications Conference afgelopen donderdag. De Grand Theft Auto franchise is goed voor maar liefst 100 miljoen verkochte games. In vergelijking met Midnight Club en Max Payne, welke voor respectievelijk 18 en 7 miljoen verkochte exemplaren zorgden, is dit een heuse prestatie.

2K’s BioShock franchise wisselde sinds 2007 al 8 miljoen keer van eigenaar, de game Borderlands van developer Gearbox mag trots zijn om de vier miljoen verkochte games. Mochten deze cijfers nog niet voldoende zijn voor menig aandeelhouder toveren de 5 of 10 miljoen verhandelde games van respectieve de Mafia en Civilization-series misschien een lach op hun gezicht.

Uitgever Take Two ziet de toekomst ook rooskleurig in, volgend jaar mogen we BioShock Infinite en het langverwachte vervolg op Max Payne verwachten. Als we laatste geruchten mogen geloven zou er ook een nieuwe GTA in de maak zijn, hierover hield iedereen z’n lippen strak op elkaar.