Gisteravond was het weer tijd voor de wekelijkse PSX-Sense Challenge. Deze keer werd deze verreden op een zondag om 19:00 uur vanwege PSN-onderhoud op het oorspronkelijke tijdstip. Het doel is namelijk om elke challenge op woensdag om 20:00 uur te starten. De race van deze week werd verreden op Circuit de la Sarthe 2005.

Het deelnemersveld bedroeg deze keer slecht 4 spelers te weten:

  • Wouter1980/Wouterv1980 (Member)
  • DaRoeler/DaRoeler (Member)
  • r03n_d/r03n_d (Moderator)
  • frederick/frederick1331991 (Member)

De Race:

Na een rommelige start met veel wheelspin kwamen de vier deelnemers bij de eerste bocht aan. DaRoeler kwam wat traag op gang vanwege zijn afwijkende keuze voor de achterbanden (Race Normaal, ookal lijken deze niet langer mee te gaan dan de Zachte variant). Door de druk schoot Wouter1980 rechtdoor en had hij de eerste penalty te pakken, hierna volgden ook DaRoeler en Frederick met een penalty. De eerste plaats was toen snel overgenomen door r03n_d en deze heeft hem daarna niet meer afgegeven.

De eerste ronden was er nog een strijd gaande tussen Wouter1980 en DaRoeler, welke door middel van slipstreamen constant van positie wisselden. Wouter1980 klaagde over het remgedrag van zijn auto terwijl de leider van het veld rustig zijn banden kon sparen door langzaam gas te geven en te remmen.

De eerste pitstop van r03n_d had tot gevolg dat de rest van het veld met deelnemers een stuk op hem inliepen, hij werd zelfs nog even ingehaald na het uitkomen van de pitstraat door frederick, maar reed deze met weinig moeite voorbij. In een van de laatste rondes werd DaRoeler, die op de 4de plaats finishte, nog ingehaald door r03n_d, die als ‘groet’ nog even zijn rem indrukte. Helaas dit keer een klein deelnemersveld, maar wel een leuk deelnemersveld. De race verliep erg netjes, er werd weinig gebeukt (op een crash van Wouter1980 na), wellicht mede dankzij het lage aantal deelnemers. Met vier auto’s door de eerste bocht past uiteindelijk toch net wat beter dan wanneer je er met 15 auto’s tegelijk als eerste doorheen wilt.

De Uitslag:

De uitslag

De actiefoto’s: