Ontwikkelaar Bend Studios laat op Twitter weten dat Days Gone op de PlayStation 5 op 60 fps draait. De game doet dat in een dynamische 4K resolutie. Voorheen had de game een vaste framerate van 30 en gebruikte het op de PlayStation 4 Pro een checkerboard rendering oplossing om een 4K resolutie te halen. Met andere woorden: op de PlayStation 5 draait de game vlotter en het ziet er beter uit. Daarnaast is het mogelijk om je PlayStation 4-savedata naar de PlayStation 5 mee te nemen.

Mocht je deze crimineel ondergewaarde PlayStation 4-exclusive nog niet hebben gespeeld, dan is het perfecte moment bijna daar. Indien je al een PlayStation Plus abonnee bent, kun je de game ‘gratis’ spelen aangezien het bij de PlayStation Plus Collection zit inbegrepen dat op 19 november lanceert.

Voor terugkerende spelers: er zijn heel wat kleine extra’s toegevoegd na launch, waaronder NewGame+ en een horde modus. Daarnaast zijn de technische oneffenheden gladgestreken. Lennard zijn Days Gone review lees je op de site.