Ubisoft kondigt nieuwe muziekgame aan: Rocksmith

De muziekgames zijn vanaf de introductie van Singstar ontzettend populair geworden. De games zoals Singstar, Guitar Hero en Rock Band deden het enorm goed, maar de laatste tijd wordt het steeds minder. Dat is ook af te leiden dat de franchise Guitar Hero is gestopt. Dit betekend niet het einde van muziekgames, want Ubisoft heeft vandaag een nieuwe game aangekondigd.

De nieuwe game gaat Rocksmith heten en ook met deze game kan je lekker gitaar spelen. Ditmaal niet met de gitaars van Guitar Hero, maar het is de bedoeling dat je zelf je eigen gitaar aansluit op je gameconsole. Er zal een bundel van Rocksmith in de winkel komen van ongeveer $ 200,- en deze bevat dan ook een echt gitaar.

Er zijn bij de aankondiging ook gelijk een paar artiesten bekend gemaakt waarmee jij dus naar hartenlust kan jammen en dat zijn niet de minste. Wat te denken van The Rolling Stones, David Bowie, Nirvana en The Animals. Er zullen nummers van hun bespeelbaar zijn die nooit zijn uitgekomen voor Guitar Hero en Rock Band.

Rocksmith komt in de winkels te liggen vanaf september van dit jaar.

Boxshot Rocksmith

Rocksmith

Releasedatum:
11-10-2012
Genre:
Muziek
Uitgever:
Ubisoft
Ontwikkelaar:

4 reacties

 1.    156 XP
  CypherThanatos's avatar

  Klinkt een beetje hetzelfde als guitar rising jammer dat er van die game nooit iets gekomen is 🙁 maar klinkt nice echte gitaar > gitaar.

 2. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  idd erg nice als je gewoon elke gitaar via Jack kan gebruiken, waarschijnlijk zullen er wel speciale ongelofelijk dure gitaren voor nodig zijn ofniet?

 3.    5864 XP
  7th-son's avatar

  rockband 3 heeft ook een echte gitaar, alleen werkt dat net ff anders, daar heb je een speciale gitaar nodig, die zowel op de ps3 kan als op een gitaar versterker.
  schijnt dat als je een midi output hebt op je gitaar, je ook met een adapter die dan op je ps3 kunt aansluiten voor rock band 3

  ben erg benieuwd naar de tracklist, en hoe de DLC gaat worden

 4. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  Dit ziet er zeker ziek uit

Rocksmith krijgt een launch trailer en ligt vanaf morgen in de winkels
Gamescom trailer van RockSmith vrijgegeven
Impressie: Rocksmith
RockSmith komt dan eindelijk naar Europa