Afgelopen vrijdag werd het nieuwste deel in de Call of Duty-serie, Black Ops Cold War, uitgebracht. Op de PlayStation 4 doet zich een vreemd probleem voor met de game, die controllers uit het niets laat uitschakelen.

Een gebruiker op Reddit deelde het probleem, waarna er ook meer vergelijkbare meldingen op onder andere Twitter opdoken. De Reddit-gebruiker liet weten dat tijdens de derde singleplayermissie – Fracture Jaw – de DualShock 4 controller plotseling uitviel. Nog vervelender was dat de controller ook niet zomaar weer aan te zetten was.

Pas na een volledige reset van de PlayStation 4 zou de controller weer werken, zo blijkt uit de meldingen. Er wordt door sommigen ook nog een andere tijdelijke fix voorgesteld. Het zou kunnen helpen om de controller met een USB-kabel te verbinden met de console en vervolgens in de controllerinstellingen de ‘Communication Method’ te veranderen van Bluetooth naar USB.

Hoewel veel van de meldingen aangeven dat deze vreemde bug optreedt in de derde missie van de singleplayer, lijken er ook andere momenten te zijn waarop het probleem zich voordoet. Anderen zeggen het namelijk meegemaakt te hebben in de multiplayer en terwijl ze de leaderboards aan het bekijken waren.

Activision en Treyarch hebben nog niets losgelaten over de bug, maar we hopen dat het snel wordt opgelost.