Sony wist heel wat developers blij te maken met de aankondiging van de NGP. Zo vertelde Sony dat het heel makkelijk zou zijn om nieuwe games te maken voor op de NGP, was het makkelijk om games te porten van de PlayStation 3 naar de NGP en zou eindelijk een stop maken aan de massale piraterij. Hierdoor zouden er meer kwaliteit titels komen en zou de meeste problemen oplossen die de PSP had.

Ook Cliff Blezinski, Design Creator van Epic Games, is blij met de Sony NGP. Cliff Blezinski is mede-verantwoordelijk voor het ontwikkelen van bekende games zoals Unreal Tournament, Gears of War en Bulletstorm. Cliff Blezinski gaat zelfs verder en zegt dat de Sony NGP beter is dan de Apple iPhone.

Volgens Cliff Blezinski is de iPhone alleen leuk voor een paar seconden. Aangezien een iPhone geen knoppen heeft zoals de Sony NGP is het, volgens Cliff Blezinski, niet lekker om lang te gamen op een iPhone.

Dual-analogue touch-screen controls do not work. They’re fun for 15 seconds and then it’s just friction-burn.

As much as I love iPad and iPhone gaming, I’m glad to see a portable that has actual buttons and dual analogue on it.

Epic Games is van plan om goed te experimenteren met de Sony NGP. Epic Games is van plan om met Dungeon Defenders Playstation 3 spelers en Sony NGP spelers samen te laten spelen via multiplayer.

Dungeon Defenders is essentially a PS3 game brought to NGP. At CES this year, Trendy showed Dungeon Defenders on a Tegra 2 mobile device playing multiplayer against a PlayStation 3. Trendy told me they’re planning to have NGP players playing against PS3 players. So this part is already a reality.