Het fabriceren van een console is een uitermate complex proces, waar natuurlijk allemaal verschillende soorten onderdelen bij komen kijken die lang niet altijd bij dezelfde fabrikant vandaan komen. Zo maakte men de PlayStation 4 Pro met fans van Nidec en/of Delta.

Voor de PlayStation 5 lijkt Sony dezelfde aanpak gehanteerd te hebben. De dames en heren van Les Numeriques zijn namelijk op onderzoek gegaan toen ze ontdekten dat één van hun units duidelijk luider bleek te zijn dan de ander. Het verschil is niet enorm te noemen – onder load produceert de luidere fan immers ongeveer 4 decibel meer – maar het is uiteindelijk wel groot genoeg dat je het kunt opmerken.

Volgens de Franse website komt het verschil in geluidsniveaus naar voren wegens de vorm en de grootte van de ‘fan blades’ van de ventilator, wat logischerwijs ook voor andere resultaten zorgt. Je kunt zelf achterhalen welke fan je in jouw unit hebt zitten door de zijpanelen te verwijderen en de fan te vergelijken met de afbeelding hieronder.