Het is alweer een tijdje geleden dat de Next Gen Portable, of in het kort de NGP, aangekondigd werd. We moeten als het goed is nog wel een tijdje wachten op de NGP, deze opvolger van de PSP wordt pas eind dit jaar verwacht. Wel komt er steeds meer nieuws naar buiten, zo heeft Andrew House in een interview meer informatie gegeven op de manier hoe games gekocht kunnen worden.

Iedere NGP game komt beschikbaar in de PlayStation Store, net zoals nu al alle nieuwe PSP games digitaal beschikbaar komen. Of de game ook in de winkel komt te liggen is geheel aan de maker van de game. Met het niet verplichten van het fysiek uitbrengen wil Sony het mogelijk te maken te experimenteren met nieuwe soorten games.  Sony zegt geleerd te hebben van de PSP Go! en probeert de releasedate van digitale en fsysieke games gelijk te trekken, zodat het niet net zoals nu soms het geval is de game pas een paar dagen later te downloaden is uit de PlayStation Store. Of dit ervoor zorgt dat de PlayStation Store updates niet meer op één vaste dag komen maakte House niet bekend.

Ook maakte House bekend waarom ze ervoor hebben gekozen van flash cards gebruik te maken en niet langer van de UMD. Volgens House is een flash card energiezuiniger, maakt het veel minder kabaal, en zorgt het kiezen voor flash cards in plaats van UMD’s ervoor dat de NGP niet extreem dik wordt. De NGP is namelijk al veel groter dan de PSP (Go!).