Sony: Alle NGP games komen digitaal beschikbaar

Het is alweer een tijdje geleden dat de Next Gen Portable, of in het kort de NGP, aangekondigd werd. We moeten als het goed is nog wel een tijdje wachten op de NGP, deze opvolger van de PSP wordt pas eind dit jaar verwacht. Wel komt er steeds meer nieuws naar buiten, zo heeft Andrew House in een interview meer informatie gegeven op de manier hoe games gekocht kunnen worden.

Iedere NGP game komt beschikbaar in de PlayStation Store, net zoals nu al alle nieuwe PSP games digitaal beschikbaar komen. Of de game ook in de winkel komt te liggen is geheel aan de maker van de game. Met het niet verplichten van het fysiek uitbrengen wil Sony het mogelijk te maken te experimenteren met nieuwe soorten games.  Sony zegt geleerd te hebben van de PSP Go! en probeert de releasedate van digitale en fsysieke games gelijk te trekken, zodat het niet net zoals nu soms het geval is de game pas een paar dagen later te downloaden is uit de PlayStation Store. Of dit ervoor zorgt dat de PlayStation Store updates niet meer op één vaste dag komen maakte House niet bekend.

Ook maakte House bekend waarom ze ervoor hebben gekozen van flash cards gebruik te maken en niet langer van de UMD. Volgens House is een flash card energiezuiniger, maakt het veel minder kabaal, en zorgt het kiezen voor flash cards in plaats van UMD’s ervoor dat de NGP niet extreem dik wordt. De NGP is namelijk al veel groter dan de PSP (Go!).

 

 1.    181 XP
  Abel's avatar

  En de UMD was ook ongeloofelijk traag. 😛

 2.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  Sony zegt geleerd te hebben van de PSP Go! : Dat kon ik ze wel eerder vertellen ‘veel mensen waar onder ik’ willen als ze een game kopen, hun aankoop ook werkelijk vast in de hand kunnen houden, zodat je ook werkelijk het gevoel hebt, dat je iets gekocht hebt.

 3. Anoniem -   
  ….'s avatar

  Dit word weer een flop mensen willen gewoon het spel aanraken. Crasht je NGP een keer en je moet alles weer opnieuw downloaden. Oftewel niet de tijd om digitaal te gaan. De 3DS word denk ik populairder

 4.    1919 XP
  ddvos's avatar

  als hij zo krachtig is als de ps3 wordt hij denk ik wel populair

 5.    26 XP
  berat's avatar

  hopelijk zijn de grafichs ( of hoe je het schrijft ) niet beter dan de ps3 want ik wil niet weer een nieuwe spelcomputertje kopen en weer nieuwe spellen 🙁

 6.    6677 XP
  Myx's avatar

  Zolang ik het ook in de winkel kan kopen vind ik het best.