LET OP DIT BERICHT BEVAT SPOILERS OVER HET EINDE VAN ‘THE DA VINCI DISAPPEARANCE’ EN ASSASSIN’S CREED: BROTHERHOOD!

Sinds vorige week is de allereerste singleplayer DLC verkrijgbaar voor Assassin’s Creed: Brotherhood, namelijk The Da Vinci Disappearance. De allerlaatste singleplayer missie eindigt met Ezio en zijn beste vriend, Leonardo Da Vinci die in een speciale kamer, welke je kan vergelijken met de kamer uit het einde van Assassin’s Creed II, met in het midden van deze kamer een kleine paal. Ezio gaat naar deze paal toe en legt vervolgens zijn hand hierop. Op dat moment verschijnt er een coördinaat in de lucht, 43 39 18 N 75 27 42 W. Vervolgens hoor je de mysterieuze stemmen, van de twee onbekende mannen in de achtergrond zeggen dat daar waarschijnlijk de eerste tempel is en hoor je ze vervolgens direct vertrekken.

In tegenstelling tot heel wat andere mensen ben ik direct naar mijn computer gelopen om deze coördinaten in te geven in Google en kwam vervolgens bij het volgende uit. Wat het precies is weten we niet precies maar het lijkt toch wel op een gigantisch gat in de grond. Dit gat bevind zich in het midden een bos, in een klein dorpje genaamd Glenfield, dat ten noorden ligt van New York. Over dit toch wel zeer bijzondere gat heb ik vervolgens een tijdje zitten googelen en heb ik een groot deel van wikipedia doorkruist, maar het ziet er naar uit dat volgens mij zelfs niemand weet dat daar een toch wel vrij groot gat in de grond zit.

Hierdoor weten we dus eigenlijk dat de volgende Assassin’s Creed hoogstwaarschijnlijk zich zal gaan afspelen in de VS, maar het is tevens ook zeer belangrijk in welke tijd. Vervolgens ben ik opnieuw naar Wikipedia gegaan voor enkele belangrijke momenten op te zoeken uit de geschiedenis van de United States of America. Assassin’s Creed II en Brotherhood spelen zich in rond de 14e eeuw dus dacht ik, het zal waarschijnlijk net iets later zijn en toen kwam ik bij de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog uit. Ubisoft zal waarschijnlijk een toch wel vrij interessante tijd hebben gekozen voor hun volgende Assassin’s Creed deel, dus waarom niet de Onafhankelijkheidsoorlog? Volgens Assassin’s Creed Wiki blijkt ook dat tijdens die oorlog, George Washington net gekroond was tot president van Amerika, maar wat waarschijnlijk de doorslag zal geven is dat hij in die tijd ook in het bezit was van The Apple Of Eden.

Dit wil dus zeggen dat de kans toch wel vrij groot is dat het volgende hoofdstuk in de Assassin’s Creed serie zich zal afspelen in Amerika en waarschijnlijk tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog welke zich afspeelt van 1775 tot 1783. Wat zo’n coördinaten toch allemaal niet kunnen doen.