Sinds de release van de PlayStation 3 in 2007 heeft de console van Sony iedere keer laten zien dat het mogelijk is om fantastische games te maken met geweldige graphics. In het najaar komt Team ICO met The Last Guardian, een game waar ook dit keer de graphics geweldig zullen zijn. Tijdens een interview met Playstation Magazine vertelt de designer van Team ICO, Fumito Ueda, echter dat de Playstation 3 nu echt op de limiet zit.

Volgens Fumito Ueda is de Playstation 3 zo erg op z’n limiet dat het de vraag is of The Last Guardian ook in 3D verkrijgbaar wordt. Blijkbaar is het moeilijk om de grafische schoonheid van The Last Guardian onder controle te houden. Fumito Ueda zegt wel dat er een versie is van The Last Guardian in 3D, dus er is toch een kans dat The Last Guardian in 3D uitkomt.

Waarschijnlijk is dit ook de reden dat The Last Guardian zo vaak is vertraagd van releasedatum. Eigenlijk zou The Last Guardian uitkomen in het najaar van 2009. Daarna werd het verplaatst naar het voorjaar en najaar van 2010. Op dit moment wordt The Last Guardian verwacht in het najaar van 2011, een exacte releasedatum is nog niet bekend.