Het grootste gedeelte van ons kent natuurlijk de beroemde ontwikkelaar Insomniac Games wel. Deze ontwikkelaar is het brein achter onder andere Spyro the Dragon, Resistance: Fall of Man en Ratchet & Clank. Vandaag hebben ze aangekondigd dat ze het publiek graag wat meer willen verbreden.

Deze beslissing is genomen mede omdat de ontwikkelaar vindt dat de instap waarde van games op consoles te hoog ligt voor mensen die nog nooit een game hebben aangeraakt. Spyro the Dragon was vroeger een twee knoppen game, Ratchet & Clank werd een acht knoppen game en Resistance ging nog weer een stap verder door de analoge sticks toe te voegen. Het initiatief van Insomniac Games nu is om een simpeler spel te maken, welke uit gaat komen op de computer.

Nou moeten we niet gelijk gaan denken dat Insomniac Games ook gaat produceren voor Microsoft, want het besluit is genomen om een klik-spel te creëren voor Facebook. Dit omdat hier een groot en nieuw publiek kan worden bereikt. Binnen het bedrijf is een geheel nieuwe sectie gecreëerd welke onder de naam Insomniac Click verder gaat.

“There are a lot of other avenues we could have taken,” Hastings said. “We think Facebook is one of the most exciting ones. There is such a large pool of people to reach.”