De Xperia Play zal een echte revolutie worden in het tijdperk van de smartphones, het zal namelijk uitgerust zijn met een paar heuse PlayStation knoppen. Daarnaast is het ook een zeer snelle Android toestel, dat voorzien is van de nieuwste versie hiervan. Doordat deze telefoon uitgerust is met die unieke knopjes, zul je PSP- en PlayStation 1 games kunnen aankopen vanuit de PlayStation Store om ze daarna te spelen op de Xperia Play. Door het prachtige scherm zullen alle games zeer levendig worden.

De Xperia Play heeft nog iets voor ten opzichte van de PSP en dat komt door het feit dat het op Android zal draaien. Er zijn namelijk duizenden games en applicaties beschikbaar via de Android market, die daarna op bijna elke Android toestel zouden moeten werken. De Xperia Play zal hierop zeker geen uitzondering zijn en Gameloft zag meteen een grote kans om nog meer door te kunnen breken. Zo hadden ze al hun games al aangepast om het bespeelbaar te maken door gebruik van de fysieke toetsen, waardoor je nog meer controle hebt over de game. Nu gaat Gameloft echter nog verder, waarvan BackStab een voorbeeld is.

Gameloft heeft namelijk beslist om BackStab enkel te laten werken op de Xperia Play, zonder die toetsen zal het onspeelbaar zijn. Er is een grote kans dat dit nog maar het begin is van een hele reeks nieuwe games die speciaal voor de Xperia Play gemaakt worden. Niet alleen Gameloft heeft hier baat aan, ook Sony Ericsson is verheugd met dit nieuws. Hierdoor hebben de kopers namelijk nog een reden meer om dit toestelletje aan te schaffen. De Xperia Play zou volgende week nog uitkomen in het Verenigd Koninkrijk, een maand later zou Gameloft deze game beschikbaar stellen voor het grote publiek.