Vandaag is het een belangrijke dag voor de PlayStation 3 in Europa en weten jullie waarom? De PlayStation 3 heeft vandaag precies vier jaar geleden zijn opwachting gemaakt in Europa! De machtige gameconsole van Sony is dus nu al vier jaar te koop in Europa en daar horen natuurlijk een paar feiten op een rijtje bij.

De launchgames van de PlayStation 3 in Europa waren niet de minste. Wat te denken van Resistance: Fall of Men en MotorStorm, deze games zijn nu grote franchise die exclusief uitkomen voor op de PS3 en beide krijgen ze dit jaar hun derde deel. Daarnaast kwam de PS3 ook met Ridge Racer 7, F1: Championship Edition, Call of Duty 3 en Virtua Fighter uit.

Verder is het ook al bekend dat de PS3 wereldwijd al meer dan 47,9 miljoen keer is verkocht. Zover bekend is zijn er in het Verenigd Koninkrijk al ruim 4 miljoen exemplaren verkocht.

Bij deze feliciteert de gehele crew van PSX-Sense de PlaySation 3 met het vierjarige bestaan in Europa en wensen ze de zwarte gameconsole nog een paar prachtige jaren toe!