Schijnbaar is het geen nieuwe zet voor Microsoft om grote bedrijven in de gamesindustrie proberen over te kopen. Blijkbaar hebben ze het over de jaren heen bij meerdere bedrijven geprobeerd, al was Bethesda de eerste uitgever die effectief ja zei.

Dit wordt duidelijk uit een interview met Kevin Bachus, voormalig directeur van third-party relations bij Microsoft. De gaming tak van het bedrijf probeerde zo’n twintig jaar geleden Electronic Arts over te nemen en ook Nintendo bleef de flagrante poging niet gespaard.

Waar EA echter antwoordde met een simpele ‘No thanks’, was Nintendo zo overrompeld door de aanzienlijke arrogantie van het Amerikaanse Microsoft, dat het niet anders kon dan de afgevaardigden van het bedrijf uitlachen.

“Steve made us go meet with Nintendo to see if they would consider being acquired,”

“They just laughed their asses off. Like, imagine an hour of somebody just laughing at you. That was kind of how that meeting went.”

Later heeft Microsoft in een laatste poging nog geprobeerd om dan maar een samenwerking voor te stellen, maar ook daar was Nintendo niet in geïnteresseerd. En met de manier waarop ze die samenwerking probeerden te forceren, was dat eigenlijk ook wel te verwachten.

“The pitch was their hardware stunk, and compared to Sony PlayStation, it did. So the idea was, ‘Listen, you’re much better at the game portions of it with Mario and all that stuff. Why don’t you let us take care of the hardware?’ But it didn’t work out.”