GeoHot loog en vlucht naar Zuid-Amerika -UPDATE-

Al wekenlang domineert Geohot de voorpagina’s van alle gaming websites. Iedere dag zien we de gevolgen van zijn hack voor de PlayStation 3 en zien we hoe Sony dit probeert op te lossen. We hebben de afgelopen tijd wel hele rare dingen gezien, van een grappige rap tot een bevel van de rechter dat Sony toegang krijgt op het PayPal-account van Geohot. Maar vandaag komt een wel heel gek nieuwtje naar buiten: Geohot gaat vluchten naar Zuid-Amerika.

Dit werd bekend tijdens de rechtzaak tussen Geohot en Sony in San Francisco, Amerika. Ook werd bekend tijdens de rechtzaak dat Geohot nog steeds al zijn harde schijven moet laten zien aan Sony. Volgens Sony is dit met opzet, maar officieel gezien kan Geohot daar niks aan doen aangezien hij in Zuid-Amerika is. Voor Sony is het wel verdacht dat Geohot uitgerekend op dit moment naar Zuid-Amerika gaat.

Verder is er bekend geworden dat Geohot heeft gelogen in de rechtbank over zijn Playstation Network accounts. Volgens Geohot heeft hij nooit een Playstation Network account gemaakt, maar Sony heeft na wat research uitgevonden dat Geohot vier PlayStation 3’s in bezit heeft. Eén van de Playstation 3’s is ooit gelinkt met ‘blickmanic’, een account op het Playstation Network en is geregistreerd op 10 maart 2010. Dit betekent dus dat Geohot akkoord is gegaan met het de algemene voorwaarden van Sony.

Voordat je jouw account registreert op PSN moet je een Terms of Service invullen, als je de Terms of Service verbreekt dan heeft Sony het recht om je PSN te verbannen, maar ook om je voor de rechter te slepen bij misbruik. Hierdoor is er een grote kans dat Sony deze strijd gaat winnen.

 

Update – Na het schrijven van deze artikel is bekend geworden dat Geohot niet in Zuid-Amerika is vanwege de Sony rechtzaak, maar gewoon op vakantie is.

 1.    214 XP
  redded's avatar

  LOL GeoHot zijn blog

  Met een vette LG shirt in Zuid amerika lekker te genieten van de zon en lekkere wijfen

  Dit is zijn reactie hierop

  Apparently, I have fled the country. ROFL

  Factually, it’s true I’m in South America, on a vacation I’ve had planned and paid for since November. I mean, it is Spring break; hacking isn’t my life. Rest assured that not a dime of legal defense money would ever go toward something like this. And of course Townsend loves the idea of painting me as an international fugitive. I have been in contact with my lawyers almost every day; I would not let the case suffer. That said, I also won’t let this ridiculous lawsuit run my life either. Then the fearmongerers win.

  I will be back, I hear it’s hard to come by the Xperia Play down here.

 2.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  vluchten…laffe herder

 3. Anoniem -   
  Said's avatar

  haha we zien em wel terug volste vertrouwen in

 4.    217 XP
  lauwie's avatar

  wat een sukkel, eerst gaat hij sony uidagen d.m.v. een rap maar vervolgens gaat hij ‘vluchten’ naar Zuid-Amerika. en het is ook wel lekker dom van hem dat hij akkoord is gegaan met de Terms of Service, aangezien je je dan aan regels van sony moet houden.

 5.    92 XP
  PrimeNL's avatar

  Die vent moeten ze keihard aanpakken. En al doe vervelende hackertjes ook! Iphones ok… Maar playstations gaat te ver! 😉
  Meteen korte metten mee maken. En ook al die sites waar je die jailbreak kan downloaden uit de lucht halen.

 6.    219 XP
  SuperDre's avatar

  Meneer is gewoon op vakantie die die al in november had geplanned.. het is in amerika namelijk nu springbreak en Zuid amerika is een geliefde bestemming voor veel studenten..

  En kan GVD eens dat refresh uitgezet worden, of in iedergeval dat dan je reeds getikte tekst onthouden wordt..

 7. Anoniem -   
  Geohot's avatar

  @ PrimeNL

  MWHAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!

 8. Anoniem -   
  martijn's avatar

  Wie zegt dat hij die account aan heeft gemaakt misschien heeft hij die ps3 wel 2 de hands gekocht dus een beetje nutteloos van Sony willen ze hem aanklagen moeten ze echt met iets beters komen .

 9.   
  Engel_des_Doods's avatar

  gaaap daar is die loser weer!

  tijd dat je die onzin niet meer neer zet hier!

  die kut kop verneukte me dag

 10.    169 XP
  nWo_xPsyKo-'s avatar

  wat een **** ku*** kop heeft die.

 11.    643 XP
  Esromeron's avatar

  @Troy:

  En uit wat voor gehucht kom jij waar zo’n naam de norm voor zoiets is?
  Beetje flauw en zeker beetje jammer om op zijn naam in te gaan.

  Wat zou het toch heerlijk zijn als alleen geregistreerde gebruikers konden reageren.

  OT: Maak geen woorden aan dat snotaapje vuil, hij krijgt al (te!)veel aandacht.

 12.    844 XP
  thom430's avatar

  Gewoon betaald door zijn mede-losers die hem geld geven uiteraard, maarja, stoere jongen, echt een E-thug met z’n kutkop.

 13.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Die voor je nerd boy!! Nu rap je niet meer eh

 14.    228 XP
  Obvious's avatar

  Deze GEOHOT heeft het vele malen verder geschopt dan jullie internet gedrag bij elkaar. Ik sta volledig achter GEOHOT.
  Waar staat dat hij gevlucht is?
  Als iemand zegt dat hij gevlucht is kom dan met bewijzen en ga niet af op wat Fony / de media (nee ik ben geen moslim) zegt. De titel van deze informatie moet dan ook veranderd worden. Dit is puur gebaseerd op aanname. Of hij loog weet ik ook niet, maar de titel zegt duidelijk “Hij loog en daarvoor vlucht hij”. Goed speurwerk PSX Sense ***not***

 15.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Hey heer boven jij spoor niet maar ik ghoe op je dan!! Dat je achter en hacker staat!!

 16.    329 XP
  arnoud1997's avatar

  geef gwn op je wint toch niet…:O

 17.    120 XP
  vgamer's avatar

  Jezus, ik ben meestal niet de eerste die kritiek geeft maar dit is wel erg copy pasta en overhaaste conclusies.

  Ik heb normaal respect voor de redactie van psx-sense maar dit bericht is echt ver onder de maat. Allereerst, het was al 23 maart bekend dat hij niet gevlucht is maar op vakantie: http://psx-scene.com/forums/cmps_index.php
  (lees ook overigens het bericht erboven, interessant voor psn gebruikers)

  Ten tweede, ja, er is iemand die een psn account heeft gemaakt onder de naam ‘blickmanic’ of ‘blickmaniac’ maar dit bewijst nog niet dat hij het geaccepteerd heeft. Misschien heeft een vriend of een familielid dat gedaan:
  http://www.groklaw.net/article.php?story=20110322114658410
  (legt het goed uit)

  Dus check voortaan ff eerst of het klopt, dan maak je minder snel een blunder.
  Aan alle Sony fanbois, lees vooral mijn topic op de psx-sense forum onder de subsectie ps3 algemeen. (topic: ‘De waarheid omtrend Sony’) Dat legt uit waar dit werkelijk om gaat.

  EDIT: Protip aan de redactie, volg psx-scene.com en groklaw.net. Dat zijn meer betrouwbare bronnen dan de PR afdeling van $ony.

 18.    54 XP
  deltra's avatar

  HAHAHA geweldig moet je die loser zien!
  Ik heb altijd al geweten dat Sony gewoon domineert.

 19. Anoniem -   
  GoGeohot's avatar

  @Sixstar6: Hèhè wat zijn we toch kinderachtig bezig hè?, Met je stoere praat dat iedereen die Geohot support niet spoort. Ik denk dat je eerst is naar jezelf moet kijken. Jij koopt natuurlijk al je cdtjes en mp3tjes van wannabe stylo rappers zodat jij daar je termen als “Ik ghoe op jou” vandaan kan halen. Jij gaat natuurlijk ook altijd naar de bios en als je bij indrinken met vrienden (heb je die btw wel?) een gekopieerde film kijkt ga je natuurlijk ook zeuren dat het niet echt is. Ik sta net als de persoon boven jou vierkant achter Geohot!. Ze hadden OtherOS erin moeten laten zitten, je mag toch ook aan je computer sleutelen en open source applicaties online zetten?

  Alle trolls die bij dit soort artikelen lopen te zeiken “lekker voor je Geohot” of andere opmerkingen in die trant, lopen domweg de media achterna en kunnen niet zelf rationaliseren wat er gaande is. Oh en btw trolls, moet je frustatie van je minderwaardigheidscomplex uiten door Geohot “Loser” te noemen?, Dankzij hackers is de Enigmacode gekraakt, zijn er achtergehouden gegevens waar iedereen recht op heeft door Wikileaks naar buiten gebracht, is er een Kinect-hack gemaakt die visueel gehandicapten helpt en zo zijn er nog meer voorbeelden. Hackers hebben bij voorbaat geen slechte intentie!, dus houd je generaliserende-oordeel over hackers voor je!

 20.    143 XP
  polopolo's avatar

  @Obvious: Deze bericht werd gemaakt op 22 maart midden in de nacht. Op het moment dat dit bekend werd, was het nog niet bekend dat Geohot gewoon op vakantie was.

 21.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  hier kan ik me zo aan ergeren.
  Gewoonn een kleine update onderaan zetten.
  En de titel niet veranderen naar dat het maar een stom gerucht was om traffic te krijgen :@.
  de helft van de mensen komen binnen lezen alleen de titel en laten een domme reactie achter.

 22.    163 XP
  Thijzzy's avatar

  fok hullie hij is gewoon op vakantie

 23.    14 XP
  TaFfinSki's avatar

  Gozer moet z’n kapper hacken.

 24.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  @vgammer
  Ben blij te zien dat sommige mensen nog een beetje normaal kunnen denken. Had niet verwacht dat dat nog mogelijk was.

 25.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  @GoGeohot. Ik ghoe op jouw Oke en dat betekent ik shit op je!! En wat fuck lul jij boeshit!!.. Echt mooie!! Wtfu!?

 26.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  @SuperDre: En kan GVD eens dat refresh uitgezet worden, of in iedergeval dat dan je reeds getikte tekst onthouden wordt..

  Ja ik erger me er ook %$@#$% aan

 27. Anoniem -   
  GoGeohot's avatar

  @Sixstar6:
  Goed Nederlands is de basis van discussiëren, dus zolang je dat niet beheerst heeft het geen meerwaarde om iets te posten (net of jouw bericht überhaupt met goed Nederlands al meerwaarde had maar toch…) En kan je jezelf niet verdedigen aangezien je een persoonlijke aanval doet in plaats van dat je een geldig argument geeft?

 28. Anoniem -   
  gamefan's avatar

  @GoGeohot:

  Deze jongen heeft wel gelijk , hij uit zijn mening Sixstar

 29.    344 XP
  Galaick's avatar

  @GoGeohot: ze hadden OtherOS er inderdaad gewoon in moeten laten, maar de PS3 jailbreaken is gewoon nutteloos en daar krijg je OtherOs niet mee terug