Al wekenlang domineert Geohot de voorpagina’s van alle gaming websites. Iedere dag zien we de gevolgen van zijn hack voor de PlayStation 3 en zien we hoe Sony dit probeert op te lossen. We hebben de afgelopen tijd wel hele rare dingen gezien, van een grappige rap tot een bevel van de rechter dat Sony toegang krijgt op het PayPal-account van Geohot. Maar vandaag komt een wel heel gek nieuwtje naar buiten: Geohot gaat vluchten naar Zuid-Amerika.

Dit werd bekend tijdens de rechtzaak tussen Geohot en Sony in San Francisco, Amerika. Ook werd bekend tijdens de rechtzaak dat Geohot nog steeds al zijn harde schijven moet laten zien aan Sony. Volgens Sony is dit met opzet, maar officieel gezien kan Geohot daar niks aan doen aangezien hij in Zuid-Amerika is. Voor Sony is het wel verdacht dat Geohot uitgerekend op dit moment naar Zuid-Amerika gaat.

Verder is er bekend geworden dat Geohot heeft gelogen in de rechtbank over zijn Playstation Network accounts. Volgens Geohot heeft hij nooit een Playstation Network account gemaakt, maar Sony heeft na wat research uitgevonden dat Geohot vier PlayStation 3’s in bezit heeft. Eén van de Playstation 3’s is ooit gelinkt met ‘blickmanic’, een account op het Playstation Network en is geregistreerd op 10 maart 2010. Dit betekent dus dat Geohot akkoord is gegaan met het de algemene voorwaarden van Sony.

Voordat je jouw account registreert op PSN moet je een Terms of Service invullen, als je de Terms of Service verbreekt dan heeft Sony het recht om je PSN te verbannen, maar ook om je voor de rechter te slepen bij misbruik. Hierdoor is er een grote kans dat Sony deze strijd gaat winnen.

 

Update – Na het schrijven van deze artikel is bekend geworden dat Geohot niet in Zuid-Amerika is vanwege de Sony rechtzaak, maar gewoon op vakantie is.