Games voor de Xperia Play kunnen tot €11,50 kosten!

De release van de Xperia Play is nu wel erg dichtbij, maar toch zijn er nog een paar aspecten die voorlopig nog onbekend zijn. Een daarvan is de prijs van de games, wat je toch zeker zult aanschaffen na de aankoop van deze smartphone. De Xperia Play is namelijk de eerste smartphone ooit die de PlayStation knopjes aan boord heeft, waardoor je een telefoon hebt, met nog eens een heuse PlayStation game-ervaring! De man die ons vandaag wat meer informatie over de Xperia Play verteld, heet David Hilton en hij is de marktbaas van Sony Ericsson in het Verenigd Koninkrijk.

De prijs van de games voor de Xperia Play zouden variëren van £1 tot £10, maar hierdoor zijn wij natuurlijk niet echt veel wijzer geworden. 1 pond is op dit moment ongeveer €1,10, maar deze waarden veranderen natuurlijk constant. Het duurste bedrag, wat £10 is, bedraagt zo’n €11,50. Hiermee zijn de games een stuk goedkoper dan voor de PSP, maar vergeleken met de smartphonegames zijn ze best duur. Een smartphonegame kost op dit moment namelijk een paar euro’s, sommigen kosten zelfs nog geen euro. En dan heb je natuurlijk ook altijd een paar uitzonderingen, deze zijn dan gratis, maar meestal kun je die een beetje vergelijken met een PSP demo.

Zoals gewoonlijk heeft Sony een zeer goede reden gevonden om die games iets duurder te maken. Bestaande games zullen immers niet duurder gaan worden. De huidige games zijn allemaal leuk voor een keer, maar zijn helemaal niet voor de echte hardcore gamers. Hierbij legt Sony erg de nadruk op Angry Birds, wat ondertussen een echte klassieker op de smartphones is geworden. Sony vermeldt ook dat echte ‘grote’ games niet te spelen zijn als je vinger over het scherm is, je hebt echte fysieke toetsen nodig voor een degelijke gameplay. Wat denken jullie van dit commentaar van Sony, zal het zijn prijs echt waard zijn?

 1. Anoniem -   
  tonnair's avatar

  ik speel games het liefste met een knopje maar nog meer met mijn vriendin haar knopje

 2.    140 XP
  fons78's avatar

  Ik weet niet waar ik het anders moet zetten , dus daarom hier erbij gezet .

  NIEUWS BULLETIN :

  New Zombie Game Believed To Be Resident Evil: Raccoon City

  Er komt een nieuwe Resident evil game uit voor de console’s de spel zal eind 2011 uit komen
  Het spel zal Resident evil raccoon city heten

  Resident Evil: Operation Raccoon City verschijnt later dit jaar op de Xbox 360 en PlayStation 3. De game is in ontwikkeling bij Slant Six, de ontwikkelstudio achter SOCOM

 3.    3422 XP
  sjoerdgames4's avatar

  Ik bezit de telefoon al en ik kan zeggen dat het heerlijk speelt. De games als FIFA 10 die er al op staan, spelen echt als een trein! 😀

 4.    84 XP
  emiletelkamp's avatar

  Nou, ze kunnen hem mij wel gratis doen (ZONDER ABONNEMENT) en dan wil ik hem misschien wel proberen.. maar lijkt me helemaal niks, sinds SE achter loopt qua hardware op alle andere grote fabrikanten en dus trager zijn als de rest (Samsung en HTC bijv.)

  Gamen kan ik ook heerlijk op m`n iphone, en argument van: `grote` games kan je niet spelen op een touchscreen als de Iphone? Wie wil er dan ook `grote` games onderweg spelen? Doe mij maar gewoon een simpel mooi spel als angry birds en thuis gaat GT wel in de PS3 ofzo.

 5.    344 XP
  Galaick's avatar

  kost niet duur, dat ding echter wel