De release van de Xperia Play is nu wel erg dichtbij, maar toch zijn er nog een paar aspecten die voorlopig nog onbekend zijn. Een daarvan is de prijs van de games, wat je toch zeker zult aanschaffen na de aankoop van deze smartphone. De Xperia Play is namelijk de eerste smartphone ooit die de PlayStation knopjes aan boord heeft, waardoor je een telefoon hebt, met nog eens een heuse PlayStation game-ervaring! De man die ons vandaag wat meer informatie over de Xperia Play verteld, heet David Hilton en hij is de marktbaas van Sony Ericsson in het Verenigd Koninkrijk.

De prijs van de games voor de Xperia Play zouden variëren van £1 tot £10, maar hierdoor zijn wij natuurlijk niet echt veel wijzer geworden. 1 pond is op dit moment ongeveer €1,10, maar deze waarden veranderen natuurlijk constant. Het duurste bedrag, wat £10 is, bedraagt zo’n €11,50. Hiermee zijn de games een stuk goedkoper dan voor de PSP, maar vergeleken met de smartphonegames zijn ze best duur. Een smartphonegame kost op dit moment namelijk een paar euro’s, sommigen kosten zelfs nog geen euro. En dan heb je natuurlijk ook altijd een paar uitzonderingen, deze zijn dan gratis, maar meestal kun je die een beetje vergelijken met een PSP demo.

Zoals gewoonlijk heeft Sony een zeer goede reden gevonden om die games iets duurder te maken. Bestaande games zullen immers niet duurder gaan worden. De huidige games zijn allemaal leuk voor een keer, maar zijn helemaal niet voor de echte hardcore gamers. Hierbij legt Sony erg de nadruk op Angry Birds, wat ondertussen een echte klassieker op de smartphones is geworden. Sony vermeldt ook dat echte ‘grote’ games niet te spelen zijn als je vinger over het scherm is, je hebt echte fysieke toetsen nodig voor een degelijke gameplay. Wat denken jullie van dit commentaar van Sony, zal het zijn prijs echt waard zijn?