De Resident Evil Showcase bevatte naast gameplaybeelden van Resident Evil 8: Village nog heel wat belangrijke informatie. Zo kregen we te horen dat de game het levenslicht zal zien op 7 mei en zowel op current- als next-gen consoles gaat verschijnen. Je kan Capcoms nieuwste huiverfestijn dus ook op je PlayStation 4 beleven én indien gewenst later gratis upgraden naar de PS5-versie. Een prima service dus, zoals je mag verwachten.

Daar blijft het echter niet bij. Capcom onthulde ook een hele resem speciale edities voor Resident Evil 8: Village, waaronder de digitale deluxe editie vol virtuele extra’s én een bundel die de game combineert met zijn onmiddellijke voorganger, Resident Evil VII. Fans van fysieke collector’s editions hoeven evenmin teleurgesteld te zijn. Wie deze versie aanschaft, krijgt onder andere een figurine van Chris Redfield, een steelbook hoesje en een artbook.

Je kan Resident Evil 8: Village vanaf vandaag pre-orderen, al is dat niet het enige goede nieuws met onmiddellijke ingang. Op de Showcase werd ook Resident Evil: Maiden aangekondigd, een demo waarin je als een gloednieuw personage speelt en een gruwelijke omgeving verkent, zonder de mogelijkheid om je te verdedigen. Vergelijkbaar met Resident Evil VII’s Beginning Hour, dus. Deze demo is vanaf vandaag exclusief beschikbaar op de PS5.

Capcom wil echter dat iedereen reeds van een voorproefje van Resident Evil 8: Village kan genieten en zal later deze lente nóg een demo uitbrengen. Deze demo zal op alle platformen – inclusief de PS4 – speelbaar zijn. We houden jullie op de hoogte!