De Xperia Play zal zijn verkoopcijfers vooral moeten halen door de games, op andere vlakken doet de telefoon namelijk niet echt veel meer dan andere smartphones. Gelukkig is dat ene aspect wel zeer fijn uitgewerkt en daar ziet Gameloft al een tijdje het goede nieuws van in. Zo hebben ze al een exclusieve titel voorgesteld, maar er zijn nu nog meer games op komst. Deze games zullen beschikbaar zijn voor de meeste Android-toestellen, maar ze zullen geoptimaliseerd zijn om goed te kunnen functioneren met de unieke toetsen waarover de Xperia Play beschikt. Door onderstaand promotiefilmpje hoopt Gameloft zeer veel games te verkopen. Deze vind je hieronder.

We mogen dan ook wel zeggen dat het filmpje zeker geslaagd is, de games die ze voortonen zijn echt prachtig uitgewerkt. Ze maken allemaal maximaal gebruik van de kwaliteit van het scherm, en ook van de kracht die de Xperia Play bezit. Door dan ook nog eens de extra hardware-knopjes en het touchscreen te benutten, zal de game-ervaring erg leuk en tevens uniek zijn. Misschien kunnen we ook nog leuke extra’s verwachten die gebruik maken van de sensors die ingebouwd zijn, denk maar bijvoorbeeld aan de tilt-sensor. Deze werd in andere mobiele games al gebruikt als basis, voor de Xperia Play kunnen ze een leuke extra zijn.

De games die Gameloft aan ons toont zijn stuk voor stuk prachtige games, zoals we ondertussen al gewend zijn van Gameloft. Om eerlijk te zijn is er maar één echte must-have game die ik mis in het lijstje van games, dat is Gangstar, waarvan er al 2 versies gemaakt zijn. Misschien moet dit spel er nog komen voor de Xperia Play of misschien zullen ze gewoon de bestaande versies enkel maar updaten om de knoppen functioneel te maken. De games die Gameloft dan wel getoont heeft, zijn: Assassin’s Creed: Altair’s Chronicles, UNO™, Let’s Golf! 2, Spider-Man: Total Mayhem, Modern Combat 2: Black Pegasus, Real Football 2011, Brothers in Arms 2: Global Front, Tom Clancy’s Splinter Cell Conviction, Star Battalion en Asphalt 6: Adrenaline.