David Jaffe vergelijkt on-disc DLC met McDonalds

We kennen allemaal het fenomeen Downloadable Content wel, beter bekend als DLC. Dit zijn extra’s die vaak later aan een game worden toegevoegd, regelmatig tegen een betaling. Bij veel van deze games staat de DLC al op de disc die is aangeschaft, alleen staat het vergrendeld. Hier kun je pas bij als deze beschikbaar is gemaakt in de PlayStation Store.

Vandaag heeft de video game designer David Jaffe een wel heel rare vergelijking gemaakt. Hij beweert dat je moet respecteren dat er on-disc DLC is en hierna vergelijkt hij het met een Big Mac van de McDonalds:

“For example, you wouldn’t walk into McDonalds and get annoyed that you paid for a Big Mac and then see even more burgers on the grill. This is because you would be happy with the Big Mac and the value it represents.”

Of wij nou allen zo tevreden zijn met DLC die is vergrendeld op je aangeschafte disc is punt twee, maar we weten ook allemaal dat de ontwikkelaars geld moeten verdienen om de boel draaiende te houden.

14 reacties

 1. Anoniem -   
  Tele's avatar

  Ja en bij een zak chips zit ook geen geheim vakje die open gaat als je er een euro bij gooit

  wat een vergelijking…..

 2.    244 XP
  oOMorfieusOo's avatar

  Ik vind dit echt appels met peren vergelijken. Het spel is al gemaakt, en dan willen ze nog extra inkomsten dus locken ze bijv. 2 maps van de MP die er eigenlijk bij zouden horen, en noemen ze het DLC. Later gemaakte maps gebasseerd op een succesvolle game, dat vind ik het waard om voor te betalen, maar voor het schijfje betaal je toch, dan heb je toch ook het recht dat je alles kan spelen wat er op staat?

 3.    560 XP
  XRamon101X's avatar

  Bleef jullie scherm ook hangen bij die heerlijke Big Mac :O ?

 4.    116 XP
  OptimusPrimeNL's avatar

  @XRamon101X: hmmmm….. nee, niet echt…. doe mij maar Whopper of een Big King XXL!

 5.    147 XP
  Mr-Quest's avatar

  toch liever KFC.

 6.    816 XP
  k1ll1ng5pr33's avatar

  @XRamon101X: Heel even wel ja 🙂

  Bagger vergelijking. Ik ben er een beetje sceptisch over. Heb t liever niet. Maar vaak is het zo dat DLC toch al klaar is. Kun je het net zo goed op de disc pleuren, minder downloaden. Toch is het wel aardige oplichterij. Ik koop sowieso pas DLC als het niet te duur is en ik ook echt waar voor mijn geld krijg. (Dat is bijvoorbeeld niet het geval bij de de mappacks van CoD & Kz3. Te duur voor wat je er voor terug krijgt.)

 7.    584 XP
  tovenaar's avatar

  @OptimusPrimeNL: helemaal mee eens!!!

  MC is vies :S
  net als on-disc dlc, je voelt je geript omdat je in de winkel betaald hebt voor de blu-ray disc met ALLE data wie erop staat….

  ik quote: “This is because you would be happy with the Big Mac and the value it represents.”

  in mijn ogen is on-disc dlc net als een big mac met maar 1 hamburger op het broodje in plaats van 2, eerst heb je het niet in de gaten tot dat een mederwerker van mc donalds bij je komt om je de 2e hamburger te verkopen die hij stiekem onder je beker cola had gelegd..

 8.    384 XP
  Boydaamans's avatar

  Het is eerder zoiets als een big mac
  Maar dat je er nog iets bij moet kopen zoals een cola

 9.    560 XP
  XRamon101X's avatar

  Redactie! Ik voel een nieuwe hype opkomen: junkfood-sense.nl Loooool

 10.    116 XP
  OptimusPrimeNL's avatar

  @Boydaamans: en een special edition is een menu!? xD

 11.    46 XP
  Johnrambo's avatar

  Dit is de reden dat het zo slecht gaat met veel ontwikkelaars. De dlc was ooit bedoelt om een spel wat succesvol was aan te vullen met extra content. Niet om de mensen uit te melken door een spel in stukken te verdelen en het basisspel voor de volle mep te gaan verkopen.

 12.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Raar hoor

 13.    329 XP
  arnoud1997's avatar

  @ XRamon101X: Jaman .. 😀

 14.    6677 XP
  Myx's avatar

  Vind het echt echt een naaistreek om het al op je disc te hebben. Dus je betaald de volle prijs maar je krijgt niet het gehele spel.