Het zit de Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED niet mee. Cyberpunk 2077 kent veel problemen, de Poolse autoriteiten kijken mee met hoe de ontwikkelaar zaken aanpakt, Sony heeft hun recente game van het PlayStation Network afgehaald en zo zijn er nog meer dingen aan de hand. Tot overmaat van ramp zijn ze nu ook nog slachtoffer geworden van hackers, die een ultimatum hebben gesteld.

Via Twitter laat de ontwikkelaar weten dat ze slachtoffer zijn geworden van een doelgerichte cyberaanval, waarbij hackers toegang hebben gekregen tot interne systemen. De hackers claimen dat ze de broncode van Cyberpunk 2077, The Witcher 3 en een next-gen versie hebben weten te bemachtigen. Net zoals financiële en human resources informatie.

De hackers hebben een bericht achtergelaten dat de ontwikkelaar binnen 48 uur moet reageren, anders zal al het buitgemaakte materiaal online gelekt worden. Dit bericht werd samen met de verklaring online gedeeld, wat over het algemeen vrij ongebruikelijk is. Wellicht probeert de ontwikkelaar op deze manier wat sympathie te creëren onder het online publiek.

De ontwikkelaar stelt ook dat ze geen indicatie hebben dat persoonlijke informatie van spelers van hun games is gestolen. Verder hebben ze wetshandhaving, forensische IT-diensten en het gegevensbeschermingsbureau ingeschakeld om het incident te onderzoeken.