Review: MotoGP 10-11 – Het motorseizoen is weer begonnen met de 125cc klasse, Moto2 en natuurlijk de MotoGP. Daar hoort natuurlijk ook weer een nieuwe game bij voor de huidige gameconsoles. Daarom komt Capcom weer met een nieuw deel: MotoGP 10/11. In deze game kan je racen met je favoriete team of coureur en of wij de bochten lekker kunnen nemen, dat lees je natuurlijk in deze review van MotoGP 10/11.

Carrière maken

MotoGP 10/11 kent een paar verschillende gamemodi, maar de belangrijkste is natuurlijk de Carreer Mode. Je mag eerst je naam invoeren, kiezen uit welk land je komt, je rugnummer kiezen en dan ook nog je thuiscircuit bepalen. Als je dit hebt gedaan rijdt je een testrace op je thuiscircuit waarin alles wordt uitgelegd hoe je op je motor moet racen.

Na deze korte race start jij je eigen raceteam in 2010 en je hebt de keuze uit twee motoren voor de 125cc klasse. Natuurlijk begin je dus bij de laagste klasse en naarmate je vordert is het jouw doel om voor de overwinning te rijden in de MotoGP. Je kan de kleuren van je raceteam zelf samenstellen, evenals een teamnaam opgeven, je helm kiezen en dan kan je eindelijk van start gaan.

Het avontuur begint dus in de laagste klasse en door middel van reputation points kan je een hoger niveau halen. Reputation points behaal je door bijvoorbeeld een stukje goed op de ideale lijn te rijden, slipstreamen of in te halen. Je kan deze punten ook weer makkelijk verliezen door botsingen te veroorzaken of als je ingehaald wordt.

Op zicht is dit allemaal wel goed uitgewerkt, maar het geeft je geen realistisch racegevoel. Het lijkt namelijk meer dat je met een arcade-racer te maken hebt en dat is wel jammer. Daarom ben je namelijk best wel snel uitgekeken op MotoGP 10/11 en het verlengt het de gameplezier én de speeltijd niet.

Challenge of wordt gewoon wereldkampioen

Naast de Carreer Mode is er ook nog de Challenge Mode, waarin je een race moet voltooien binnen een bepaalde tijd. De tijd kan korter worden door negatieve reputation points te behalen of er komen secondes bij als je natuurlijk positieve reputation points. Deze modus is bespeelbaar in twee opties: Championship en Single Race.

Naast al deze modi  heeft MotoGP 10/11 natuurlijk ook de gewone Championship Mode. Hierin ga je gebruikelijk het kampioenschap aan met jouw favoriete coureur in de klasse waar je wilt uitkomen. Ook hierin kan je weer kiezen uit de 125cc klasse, Moto2 en MotoGP.

Met MotoGP 10/11 kan je ook een race online spelen tegen iedereen die je maar wilt. De game doet het online best wel goed en zo kan je racen tegen de beste van de wereld. Op zich hebben we hierop niets meer aan te merken, omdat er weinig tot geen problemen zijn met de online multiplayer modus van MotoGP 10/11.

Oefening baart kunst

De besturing is eigenlijk heel simpel: je stuurt met de linker analoge stick en geeft gas met R2. L2 is je voorrem en het vierkantje de achterrem. Dit is perfect ingesteld en daardoor is de game makkelijk te bespelen, maar het blijft nog steeds een uitdaging om goed te blijven rijden. Eerlijk gezegd voelt alles een beetje arcade-achtig aan en hadden we toch meer realisme verwacht.

Het blijft dus wel moeilijk om een goede motorgame te maken waar je lekker makkelijk mee kan racen. In het begin vlieg je uit elke bocht, ook al heb je gekozen voor de makkelijkste moeilijkheidsgraad. Naarmate je verder bezig bent, zal het allemaal wel wat makkelijker worden om de bochten goed te nemen, maar het lijkt allemaal nog ver weg.

Graphics & Sound

Op het eerste gezicht ziet de game er goed uit en zijn er weinig tot geen fouten te herkennen in MotoGP 10/11. Helaas is de kwaliteit van de game niet wat je anno nu verwacht van een goede game. De omgevingen zijn saai als je om je heen kijkt en de graphics stellen gewoon teleur. Dit hadden ze veel beter voor elkaar kunnen krijgen en dit is echt een minpunt.

Over het geluid van de game kunnen we eigenlijk ook kort zijn: de sounds van de motoren zijn best realistisch en tijdens het rijden heb je een lekker achtergrondmuziekje. Ook dit laatste bewijst eigenlijk dat MotoGP 10/11 meer een arcade-racer is dan dat het zich echt richt op het realistische rijden met wegrace-motoren.

Conclusie

MotoGp 10/11 is niets meer dan een leuke racegame waar jij met je favoriete coureurs kan racen. Het lijkt meer een arcade-racer en geeft je geen realistisch gevoel. Onanks dat de game er niet verkeerd uitziet, kan het allemaal veel en veel beter qua graphics. MotoGP 10/11 is voor de liefhebber van het wegracen best een leuke game, maar meer ook niet. Daarom is MotoGP 10/11 toch een game die vooral teleurstelt.

Pluspunten

  • Volledige licenties van de 125cc klasse, Moto2 én MotoGP
  • Carreer Mode is goed uitgewerkt

Minpunten

  • Niet realistisch genoeg, meer een arcade-racer
  • Graphics vallen enorm tegen