Iets minder dan een maand geleden werd Japan zwaar getroffen door een ontzettend zware aardbeving, gevolgd door een gigantische tsunami. Huizen, dorpen en steden zijn helemaal verwoest door deze tsunami en van over de hele wereld zijn mensen geld aan het inzamelen voor Japan er terug bovenop te helpen.

Media Molecule, bekend van LittleBigPlanet, wilt Japan helpen en starten een speciale actie genaamd Play for Japan. Met deze actie proberen zij geld in te zamelen voor Japan en doen dit door een speciale veiling. Op eBay hebben ze namelijk vier zeer exclusieve edities van LittleBigPlanet 2 beschikbaar gesteld. Deze exclusieve editie bevat LittleBigPlanet 2 met een zeer unieke boxart die tevens ook nog eens gesigneerd is door de volledige Media Molecule crew.

Dit niet alleen, er zit namelijk ook een kader bij met de originele Sackboy concept art. Ook verkoopt Media Molecule de speciale Crown DLC, welke je normaal enkel kan winnen met de Media Molecule Art Contests. Als je geïnteresseerd bent in één van deze voorwerpen kan je hier bieden, het geld gaat integraal naar Japan.