Vorig jaar september verraste Microsoft vriend en vijand met de aankondiging dat zij Zenimax – en diens onderliggende studio’s zoals Bethesda en Arkane – gekocht hadden. Dat maakte de toekomst van een aantal games uitermate onzeker, maar Herve Gengler bevestigt nog maar eens: games van Bethesda die voor de overname zijn aangekondigd, komen nog steeds naar de PlayStation 5.

Games zoals Deathloop en Ghostwire: Tokyo werden al voor de overname van Microsoft onthuld en die versies zullen dus gewoon verschijnen voor de PlayStation 5. Dit was nog niet voor iedereen duidelijk en dus vond Gengler het nodig om dat nog maar eens te bevestigen.

‘The studios were already in their development cycle and, this is a message that Microsoft communicates all the time, they are not going to suddenly stop the development of a Playstation version for example. If your game is cross-platform, they’re not going to say now it’s an Xbox exclusive. They are in a long term strategy and do not want to expressly take the game away from a community because they bought the studio.’

De Fransman – die werkzaam is bij Forza Horizon studio Playground Games – blijft echter opvallend stil over een aantal andere Bethesda titels waar fans naar uitkijken: The Elder Scrolls VI en Starfield. Als we de uitspraken van Gengler tot op de letter volgen, zullen die games ook voor de PlayStation 5 verschijnen, gezien ze allebei ‘aangekondigd’ zijn voor de overname door Microsoft.

Bethesda werkt echter al jaren aan beide games en de platforms zijn nooit aangekondigd, dus dat verhaal blijft voor nu onduidelijk. Deathloop – de eerstvolgende release van Bethesda – verschijnt op 21 mei voor de PlayStation 5 en pc.