Het is weer eens tijd om even terug te blikken op afgelopen maand. Naast het vele nieuws geven wij jullie een overzicht van de vijf belangrijkste berichtgevingen rondom de PlayStation 3, de PSP en natuurlijk de NGP (PSP2).

Hier is eerst de uitslag van de poll met wat jullie het belangrijkste nieuws vonden in februari:

  1. Sony vs. Hackers 32.39%
  2. Battlefield 3 25.35%
  3. Killzone 3 22.54%
  4. LG vs. Sony 11.27%
  5. Launch PSX-Sense 8.45%

Dan is het nu tijd voor het belangrijkste nieuws van maart in de nieuwe PSX-Sense Recap en breng nu ook weer je stem uit!

1. GTA V

Rockstar en Take 2 houden zich nog steeds stil, maar het lijkt erop dat GTA V eraan zit te komen. Van alle kanten duiken er geruchten op over dit nieuwe deel, zoals nieuw bewijs over GTA V, nog méér bewijs, toen praatte een lead-vocalist zijn mond voorbij en afgelopen week verscheen het bericht dat er mogelijke personages voor GTA V waren gelekt. Al met al veel geruchten rondom GTA V en een aankondiging lijkt aanstaande.

2. Resident Evil: Operation Raccoon City

Terwijl er vooral alleen maar geruchten de ronde gaan over GTA V, heeft Capcom officieel de nieuwe Resident Evil game aangekondigd. Resident Evil: Operation Raccoon City moet nog dit jaar uitkomen en afgelopen maand hadden we de eerste details, screens en teaser trailer. Daarnaast weten we ook dat Resident Evil: Operation Raccoon City aankomende winter in de winkels moet liggen.

3. Assassin’s Creed III

GTA en Resident Evil zijn beide zeer succesvolle franchises en de volgende waar we het over gaan hebben is er ook één: Assassin’s Creed. Er verscheen namelijk een bericht naar aanleiding van Brotherhood dat Assassin’s Creed III zich mogelijk afspeelt in de Verenigde Staten. Of dit allemaal waar is, moet nog blijken. Hopelijk krijgen we aankomende maand meer info over ACIII.

4. Firmware 3.60

Sony komt om de zoveel tijd met een nieuwe firmware update uit voor de PlayStation 3 en in maart is daar dan 3.60 uitgekomen. Deze update bracht naast nieuwe beveiligingen tegen hackers ook het Cloud-systeem met zich mee. Dit is de online savegame storage voor PlayStation Plus members, welke wij hier voor jullie hebben uitgelegd. Tevens zit nu ook Microsoft achter dit systeem aan voor hun gameconsole.

5. Saints Row: The Third

De aankondiging van Saints Row: The Third maakt de top vijf van maart vol. Deze game werd ook lang verwacht en na de aankondiging hebben we de eerste teaser gekregen. Ook werd bekend dat het wapen ‘Farts-In-A-Jar’ niet in de game komt. Saints Row: The Third staat gepland om uit komen voor de gameconsoles aan het einde van dit jaar.

Kort ander nieuws

Niet alleen bovenstaand nieuws was er afgelopen maand, maar wat denk je van de aankondiging van F1 2011, Machinarium, Renegade Ops, Spider-Man: Edge of Time, Director’s Cut van Mafia II en Backstab, de releaseadata bekend zijn geworden van SEGA Mega Drive Classics, Killzone 3 Steel Rain DLC, Fallout: New Vegas Honest Hearts DLC, Beyond Good & Evil HD, Back To The Future: Episode 2, F.3.A.R., Splinter Cell Trilogy, Duke Nukem Forever en zijn de volgende games uitgekomen die wij beoordeeld hebben: Assassin’s Creed: Brotherhood – The Da Vinci Disappearance, Nail’d, de Blob 2, Fight Night Champion, MotoGP 10/11, Dragon Age II en MotorStorm Apocalypse.