Vorig jaar kwam het langverwachte Marvel’s Avengers uit en hoewel het een van de meest geanticipeerde games van 2020 was, waren er toch een aantal vlakken waarop de game tegenviel. Eén van de aspecten dat al snel een probleem leek te zijn, was het online gedeelte.

Zo kan je namelijk veel te snel het maximale level behalen, waardoor de multiplayer enorm uit balans kan raken. Het tempo van de game wordt daardoor negatief aangetast en zorgt ervoor dat nieuwe spelers al gauw overrompelt worden door spelers van een veel hoger level. Daarom wil ontwikkelaar Crystal Dynamics het levelen in de game van lineair naar exponentieel veranderen. In plaats van een rechte lijn van 1 tot level 50 waarbij elk level hetzelfde aantal XP vereist, wordt dat binnenkort vanaf level 25 steeds een beetje meer.

Deze verandering wordt toegepast vanaf 18 maart, oftewel gezamelijk met de release van de PS5-versie van de game. Speel je de game weleens en heb je geen zin om extra veel te moeten spelen om het maximale level te bereiken? Dan heb je nog tot die tijd om flink aan de bak te gaan. Je eerder behaalde levels zullen namelijk niet opnieuw verdeeld worden.