We kennen de meest rare verhalen wel die zogenaamd zijn uitgevoerd door invloed van gamen vol actie en geweld. Zo is ooit ergens in Thailand een taxichauffeur om het leven gekomen, omdat een Grand Theft Auto IV gamer eens wou weten hoe het in het echt zou zijn om een auto te beroven.

Vandaag kan in het rijtje met obscure moordzaken weer een nieuwe zaak worden toegevoegd. In Osaka, Japan is een driejarig meisje om het leven gekomen omdat ze volgens haar moeder irritant deed en teveel geluid maakte terwijl zij aan het gamen was. Haar moeder stopte haar vervolgens, vastgebonden aan armen en benen, in een vuilniszak. Dit om haar te kalmeren, maar het werd haar fataal.

“Shizuku was being fussy and noisy while we were gaming. Even when we scolded her, she didn’t listen, so we put her in a bag.” The mother didn’t act alone. Along with her 20 year-old boyfriend, Tanaka taped her daughter’s hands and feet and stuck her in a plastic bag. The autopsy report says the little girl died of suffocation.”

Het moet allemaal niet gekker worden en tenslotte beweerden ze dat het niet zo bedoeld was, maar iedereen kan toch logisch nagaan dat een kind in een plastic zak geen adem kan halen…