Review: Logic3 Arcade Controller – Voor elke gameconsoles heb je wel veel keuze uit verschillende controllers. Zo heb je ook de arcade controllers, waarbij je het gevoel moet hebben dat je in een arcadehal aan het gamen bent. Logic3 heeft ook zo’n arcade controller op de markt gebracht, speciaal voor de PlayStation en de PC. De Logic3 Arcade Controller kost in de winkels zo’n 30 euro, niet duur zou je zeggen. Is deze arcade controller zijn geld waard of niet de moeite om aan te schaffen? Wij hebben de Logic3 Arcade Controller uitvoerig getest en dat lees je nu in deze hardware review!

Don’t Move

Toen we de Logic Arcade Controller éénmaal binnenkregen viel ons gelijk wat op: het is geen dingetje van zomaar plastic of een ander goedkoop omhulseltje. De Arcade Controller van Logic3 is fijn afgewerkt met een beschermend rubber hulsel, wat lekker aanvoelt. Daarbij is het best grote ding zeker niet al te licht en staat goed en stevig op de tafel.

Dit komt ook door de kleine nopjes aan de onderkant van de stick. Hierdoor verschuift de controller niet als je volop aan het gamen bent. Dit leidt daarom ook niet tot irritaties omdat je controller lekker blijft staan op de tafel, net als een arcadekast in een arcadehal: die blijft waar die hoort te zijn.

You’ve got a feeling

We hebben de Logic3 Arcade Controller vooral even getest met een typische game die je ook in de arcadehallen kan verwachten: Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds. Deze game is perfect voor het gebruik van de Arcade Controller en dat hebben we geweten ook. De combo’s vlogen ons om de oren, waar je dat niet zo snel krijgt met een normale controller. Doordat de knoppen heerlijk aanvoelen, haal je zo de moeilijkste combo’s tevoorschijn.

Doordat de knoppen lekker groot zijn zoals ze horen, is de handeling van de Logic3 Arcade Controller goed te noemen. Alle acht de knoppen (L1-L2-R1-R2 en de 4-knopbuttons vierkantje-driehoekje-rondje-kruisje) zitten in een boogje op de controller en zijn goed met één hand te bedienen. Je andere hand gebruik je namelijk voor je knuppel die aan de linkerkant zit.

De knuppel die voelt lekker ouderwets aan als een echte arcade controller beaamt. Deze beweegt precies hoe het moet bewegen en verder zijn hier eigenlijk geen opmerkingen over. De handeling van de gehele controller is prima en hierdoor kan je echte Beat ‘M Ups heerlijk wegspelen.

Daarnaast heeft de Arcade Controller ook nog een knop om een macro in te stellen en een turbo-knop. Deze knoppen zijn wellicht alleen in te stellen als je de Arcade Controller aanlsuit op je PC, aangezien wij het niet voor elkaar kregen om een macro in te stellen of de controller op turbo-stand te zetten, hebben we hier geen oordeel over.

Extra’s

De Logic3 Arcade Controller is te bespelen op de PlayStation 3, maar ook op de PlayStation 2 en PC. Deze controller is dus geschikt voor andere platformen en dat heeft wel zijn voordeel. Zeker voor de gamer die een PC én een PlayStation 3 heeft en op beide games speelt als MvC3 of welke Beat ‘M Up dan ook.

Geheel geleverd met software voor de PC en twee aansluitingen: één USB en één voor de PS2. De USB-aansluiting is natuurlijk ook voor de PS3 en je hoeft deze alleen maar in te pluggen. Het gebruik van de Logic3 Arcade Controller is dus vrij simpel en makkelijk te noemen.

Conclusie

De Logic3 Arcade Controller is een mooie controller voor de liefhebbers van Beat ‘M ups en die het echte arcadegevoel willen hebben. Deze Arcade Controller is allesbehalve een goedkoop uitziend speeltje en het geeft je een goed arcadegevoel. De Arcade Controller schuift niet zomaar weg en voor de prijs van maar € 30,- heb je dus een goede controller. Ben jij dus op zoek naar een goede controller voor je Beat ‘M Ups ? Dan is de Logic3 Arcade Controller een juiste keuze!