De ontwikkelaar HB Studios maakt al een aantal jaren golfgames en 2K Games stapte daar vorig jaar in met PGA Tour 2K21. De samenwerking tussen de partijen lijkt erg goed te bevallen, want 2K Games heeft de ontwikkelaar overgenomen, zo laat het bedrijf via persbericht vandaag weten. De overname is door beide partijen bevestigd en de verwachting is dat alles nog voor het einde van dit kwartaal definitief rond is. Wat het overnamebedrag is, is niet prijsgegeven.

Dat is niet het enige nieuws, want tegelijkertijd maakt 2K Games bekend dat ze een samenwerking met Tiger Woods aan zijn gegaan voor een lange periode. Met 15 overwinningen in grote kampioenschappen en 82 PGA Tour overwinningen is Tiger Woods natuurlijk een levende legende. Eerder maakte EA Games al golfgames met zijn naam eraan gelinkt en 2K Games volgt nu datzelfde pad waarmee ze eigenlijk de gehele PGA Tour franchise nu zelf in huis hebben gehaald.

Door deze samenwerking met Tiger Woods kan zijn beeld gebruikt worden in de PGA Tour franchise, alsook andere golfgames van 2K. Woods zal ook een actieve rol gaan spelen in de ontwikkeling van de nieuwe games, dit als consultant en executive director. Hieronder wat David Ismailer, president van 2K, te zeggen heeft over de samenwerking met Woods, alsook wat Tiger Woods zelf te vertellen heeft:

Ismailer: “In golf bestaat er geen grotere icoon dan Tiger Woods. Net als de rest van de wereld zijn we bedroeft om van zijn recente ongeval te horen en we wensen hem een spoedig en volledig herstel toe. We hebben ernaar uitgekeken om onze samenwerking met Tiger, wiens legendarische carrière de sport overstijgt, aan te kondigen. We zijn blij dat hij onze PGA TOUR 2K-series vergezeld als Executive Director.”

Woods: “Ik kijk ernaar uit om terug te keren naar de videogamewereld en met 2K en HB Studios heb ik de juiste partners gevonden om dat te doen. Ik voel me vereert om deel te nemen in deze kans en kijk ernaar uit om mijn expertise en inzichten te delen wanneer we samen aan de toekomst van golf-videogames bouwen”