De afgelopen tijd worden we overladen met nieuws over de hacker-groep die zich Anonymous noemt. Zij willen vrijheid in het doen en laten met je PlayStation 3 en straffen Sony om het aanklagen van onder andere hacker GeoHot.

Mensen hebben het misschien in de tussentijd al ondervonden, maar voor diegene die het nog niet weten: het PlayStation Netwerk ligt op het moment helemaal plat. Sony claimed dat ze bezig zijn met een onverwachte update, maar de Anonymous groep claimed dat het ze is gelukt om het PSN plat te leggen.

Op het moment gaat de geloofwaardigheid van een update naar beneden en de kans is vrij groot dat we dupe zijn geworden van Anonymous, zodra we meer weten laten we het jullie gelijk horen.

“Sony has denied that Anonymous was behind the hacking attacks, claiming the outage was caused by technical issues. However, Anonymous has claimed responsibility for the attacks and have promised more to come.”

Update:

Sommige mensen kunnen alweer online, maar een groot gedeelte nog niet. Er is een manier gevonden waarop sommige hun DNS poort van een Sony server naar een door Google gehoste server sturen. Hoe je dit doet, zie je hieronder:

-Ga naar Network Settings

-Internet Connection Settings

-Custom * Kies je connection method *
-Manual Settings *
-Scroll nu naar DNS Settings – Select Manual

-Voer in 8.8.8.8 voor Primary en 8.8.4.4 voor Secondary