Anonymous krabt zichzelf eens achter de oren

Nadat we jullie gisteren hebben laten weten dat het Anonymous is gelukt om het PSN een poosje plat te krijgen, hebben we vandaag een reactie van Anonymous binnen gekregen. Hiermee beweren ze spijt te hebben en dat ze geen onschuldige gamers kwaad willen doen, integendeel zelfs: ze willen ons helpen. Een woordvoerder van Anonymous heeft aan de pers laten weten:

“Anonymous is not attacking the PSN at this time. Sony’s official position is that the PSN is undergoing maintenance. We realize that targeting the PSN is not a good idea. We have therefore temporarily suspended our action, until a method is found that will not severely impact Sony customers. Anonymous is on your side, standing up for your rights. We are not aiming to attack customers of Sony. This attack is aimed solely at Sony, and we will try our best to not affect the gamers, as this would defeat the purpose of our actions. If we did inconvenience users, please know that this was not our goal. This operation is a response to Sony’s attempt to deprive their customers of products they bought and therefore own, wholly and completely. Anonymous will not attempt to fight this by following the exact same course of action. We have plenty of tricks up our sleeves.”

 1.    6677 XP
  Myx's avatar

  Wat een gozers :’)

 2. Anoniem -   
  Ariwari's avatar

  GOHH WAT EEN HELDEN xD
  hoe erg zag je dat van te voren aankomen 😛

 3.    7 XP
  dangersnake's avatar

  Lesson of the day:
  Think before you act not act before you think !!!!

  Lol
  man man man!!!

 4.    844 XP
  thom430's avatar

  Duurde het nou zo lang om erachter te komen dat PSN aanvallen een hypocriete actie is?
  Wat een slimme wezens, de jongens en meisjes van Anonymous…..
  Stop maar met PSN aanvallen, ga maar lekker de HIV-lijn bellen met Sony medewerkers hun gegeven, stelletje 4chan kleuters.

  En stop A.U.B. met die domme vergelijkingen, het mag dan van jou zijn, er zitten regels aan vast.

 5.    244 XP
  oOMorfieusOo's avatar

  Net te laat, jammer dit. Zei het gisteren al, ze pakten er de klanten mee en niet Sony. Anonymouse spant toch wel de kroon als het gaat om trieste actiegroepen!

 6.    267 XP
  Emile's avatar

  Goed nieuws (?)

 7.    454 XP
  arwin1993's avatar

  Wat ik me afvraag is of anonymous gebruik maakt van een botnetwerk of dat ze echt zoveel mensen op kunnen roepen. Iemand die dit weet?

 8. Anoniem -   
  monoliet's avatar

  @thom430:

  regels die sony ook moet respecteren = europese weten in dit geval=

  geen spyware verzenden naar je pc of consolle – toestel blijft in zijn oorpronkele staat of verbeterd ZONDER FUNCTIES TE SCHRAPPEN IN PRODUKTEN DIE REEDS VERKOCHT ZIJN !!!!

  ik keur bijde kanten af.
  vb. hoe lang heeft het niet geduurt voor sony in orde was met de 2 jaar garantie wet !! zij vertikte om meer dan 1 j. tegeven.

 9.    344 XP
  Galaick's avatar

  @Sixstar6: behoud uzelf van reageren als je geen ABN kunt typen…

 10.    344 XP
  Galaick's avatar

  @arwin1993: als je eens rondkijkt op de chans weet je dat Anonymous groot is…

 11.    844 XP
  thom430's avatar

  @monoliet:
  Nee, Sony had OtherOS misschien niet mogen schrappen, maar nu stoppen ze het er zekerste weten niet in de PS3 opvolger, en wat is het grote verschil?

  Bovendien is het maar de vraag of de het mag, de EULA is een wettelijke overeenkomst.

  Wees blij dat Sony het er in de eerste plaats instopte, en als je trouwens een beetje na had gedacht kom je wel verwachten dat Sony de functie eruit zou flikkeren, PS2 gebeurde het al bij enhet is en blijft een bedrijf, en dat wil nou eenmaal winst maken.

  De fout van OtherOS erinstoppen zal Sony nu geen 3e keer maken, verkomt dit soort gekloot.

 12.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Dat hadden ze natuurlijk eerder kunnen ween. Beetje good will kweken nu

 13.    310 XP
  killbilspier's avatar

  wtf gaat iedereen steeds janken, je moet blij zijn dat sony eens wordt aangepakt, sony zorgt al jaren voor problemen en denken dat ze dit zomaar kunnen maken. nu is er eindelijk eens iemand die de ballen in zijn broek heeft om er eens wat van te zeggen. sony moet nu maar eens leren dat ze ook de hardcore gamers moeten respecteren.

  iedereen gelijk janken omdat ze even niet kunnen ps3en? wtf tis mooi weer ga naar buiten als je vrije tijd hebt. een keertje zonder ps3 kan toch geen kwaad.

 14.    428 XP
  Djives's avatar

  Komen ze lekker snel mee, maar beter laat dan nooit…

  Ik hoorde trouwens dat een groot aantal van anoymous uit nederland komt lol. Kan iemand dit confirmen?

 15. crew Redacteur -    747 XP
  Larssonio's avatar

  @Djives: Ze komen overal weg, dus er zullen vast ook wel Nederlanders tussen zitten ja

 16. Anoniem -   
  Matesto's avatar

  Misschien hadden ze dit beter niet gezegd want als ze nu iets gaan doen dat Sony tegenhoudt, dan gaat Sony misschien iets doen waardoor de gamers/klanten van Sony ook er nadeel bij hebben en gaan ze die nadelen houden totdat de hackers hun ding weer stopzetten :s

 17.    253 XP
  Xenopredator's avatar

  Snappen ze het wel….?

 18.    214 XP
  redded's avatar

  @Larssonio:

  ja zat,
  ik ken iemand die erbij zit 😛

 19.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  Anonymous is geen georganiseerde organistatie en dit is ook niet door de harde kern die het wel heeft gemaakt. Dit is gewoon door 1 of andere leipo die wilt doen alsof Anonymous het erg vind. Smerige actie.

 20.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @Djives: doet nederland teminste nog iets goed

 21.    120 XP
  vgamer's avatar

  @Matesto:
  Dat zegt dan toch genoeg over Sony? Ik snap niet hoe mensen Sony blijven kunnen steunen. Sony heeft al eerder domme dingen gedaan? Root kit schandaal iemand? (volgens hen was het niet erg omdat de gemiddelede consument niet weet wat een root kit is…)
  En nu een functie verwijderen waarvoor je hebt betaald. Het bewijst maar weer hoe slecht het gesteld is met de mens, als ze hun eigen rechten willen opofferen om een BEDRIJF te verdedigen, zelfs als dat bedrijf je behandeld als een melkkoe…

  http://www.wired.com/politics/security/commentary/securitymatters/2005/11/69601

 22.    177 XP
  ideklein17's avatar

  Als je ons wilt helpen kap dan met die onzin.

 23.    5 XP
  Capital T's avatar

  ik denk ook dat anonymous veel blufpoker speelt en dat ze gewoon even niets meer kunnen doen , … anders vind ik wel dat ze ergens gelijk hebben maar de touwtjes in handen nemen … ik weet niet , ik denk dat het het tegenovergestelde effect heeft bij sony .

 24. Anoniem -   
  jordi's avatar

  Anonymous is not attacking the PSN.kijk is op youtube naar hun vid’s dat bewijst het tegendeel.