Ondertussen zitten we alweer in de maand april, dat wil zeggen dat we net aan het tweede kwartaal van het jaar zijn begonnen. Afgelopen kwartaal zijn er heel wat indrukwekkende games verschenen en wij van PSX-Sense wilden jullie de tien beste games van het afgelopen kwartaal zeker eventjes meegeven.

LittleBigPlanet 2

We begonnen het jaar direct goed met de opvolger van één van meest creatieve games voor de PlayStation 3, namelijk LittleBigPlanet 2. Deze viel net als zijn voorganger bij heel wat gamers in de smaak en kreeg ook van ons een dikke 9. De grootste verandering tegenover zijn voorganger is dat je in dit tweede deel geen levels maar gehele games kan maken, en dat is iets wat iedere gamer wel zou willen doen; zijn eigen spel creëren. Buiten deze vernieuwingen in de create mode is er natuurlijk ook nog eens een zeer leuke singleplayer aanwezig waarin onze favoriete Sackboy de hoofdrol in speelt.

Mass Effect 2

Afgelopen GamesCom kregen we de onverwachte aankondiging te horen van Bioware en EA dat het tweede deel in de Mass Effect franchise dan toch nog zijn opwachting zal maken voor de PlayStation 3. In januari verscheen deze topper dan eindelijk voor de PlayStation 3 en kreeg van ons een dikke 9.5. In dit tweede deel kruip je opnieuw in de huid van Commander Shepard die de invasie van de gevreesde Reapers moet proberen tegen te houden. De Mass Effect serie staat voornamelijk bekend vanwege de oneindige keuzes, welke bijna allemaal invloed hebben op het plot van het verhaal.

Dead Space 2

Een kleine week na Mass Effect 2 kwam EA alweer met een nieuwe topper, namelijk Dead Space 2. Deze veelbelovende en langverwachte survival horror game kreeg van ons een mooie 8.5. In dit tweede deel kruip je opnieuw in de huid van engineer Isaac Clarke die zich ditmaal in de gigantische ruimtestad Sprawl bevindt waar hij het opnieuw zal moeten opnemen tegen de gevreesde Necromorphs. Hoewel deze iets minder angstaanjagend bleek te zijn als zijn voorganger vonden we toch dat deze game zeker en vast niet mocht ontbreken.

Test Drive Unlimited 2

Vier jaar na het origineel komen Eden Games en Atari eindelijk met een opvolger op de game Test Drive Unlimited, namelijk Test Drive Unlimited 2 en welke heel hard bij ons in de smaak viel en daarom een mooie 8.0 van ons kreeg. In deze Test Drive Unlimited 2 draait het opnieuw helemaal rond auto’s en vrijheid. Zo kan je namelijk op de eilanden Ibiza en Hawaï, welke trouwens via satelliet foto’s zo perfect mogelijk zijn nagemaakt, lekker gaan rondscheuren. In de game is het onder andere de bedoeling dat je zoveel mogelijk auto’s verzamelt en dat doe je door de bekende experience points te verdienen, welke je in de game op heel wat verschillende manieren kan behalen. Voor de mensen die graag van racegames houden en ook wat van zon, zee en strand is Test Drive Unlimited 2 een dikke aanrader.

Marvel VS Capcom 3: Fate of Two Worlds

Fans hebben er heel  lang op moeten wachten maar sinds mid-februari ligt het derde deel in de Marvel VS Capcom serie dan eindelijk in de rekken. Wij waren er helemaal van in de wolken en gaven de game een welverdiende 9. In deze nieuwe Marvel VS Capcom 3: Fate of Two Worlds kan je opnieuw aan de slag met je meest favoriete personages uit de Marvel- én Capcom universums. Denk maar aan Spider-Man, Iron-Man, Chris, Dante en nog zoveel meer. De game draait natuurlijk nog steeds rond één enkel ding, vechten. De fantastische en super verslavende gameplay houdt de game voor een hele tijd in je PlayStation 3 en is dan ook een dikke aanrader.

Killzone 3

Eind februari konden we dan eindelijk aan de slag met de langverwachte Killzone 3. Dit ondertussen derde deel in de zeer geprezen Killzone reeks kreeg van ons een dikke 9.5. In Killzone 3 kruip je opnieuw in de huid van sergeant Thomas Sevchenko, misschien beter bekend als Sev. Hij en zijn team zitten al een ontzettend lange tijd vast op de vijandige planeet Helghan en willen er dan ook alles aan doen om naar hun thuisplaneet terug te keren. Met Killzone 3 geeft de Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla Games opnieuw weer een geweldige game af aan het publiek en is het opnieuw een game die je als PlayStation 3 eigenaar gewoon eens gespeeld moet hebben.

BulletStorm

Reeds een dikke maand na Mass Effect 2 en Dead Space 2 komt Electronic Arts opnieuw met een nieuwe top titel op de proppen: BulletStorm. In BulletStorm kruip je in de huid van ruimtepiraat Grayson Hunt, wie hoe dan ook zijn aartsrivaal Sarrano wil neerhalen. Dit zorgt ervoor dat Grayson en zijn beste vriend Ishi Sato neerstorten op een planeet waar blijkbaar ook zijn aartsvijand Sarrano is neergestort. Nu is het aan Grayson om eindelijk Sarrano neer te halen en terug naar zijn eigen planeet te keren. De reden waarom BulletStorm toch wel wat uniek is tegenover een andere FPS is dat BulletStorm volledig draait rond hoe je iemand neerhaalt. Je krijgt namelijk heel wat leuk speelgoed die je maar al te graag wilt gebruiken om je vijand zo hard mogelijk te doen afzien. BulletStorm kreeg van ons een 8.5.

Dragon Age II

In maart konden de RPG-fans dan weer aan de slag met het vervolg op Dragon Age: Origins, namelijk Dragon Age 2 welke van ons een mooie 8.5 kreeg. In dit tweede deel uit de Dragon Age serie ga je aan de slag met Hawke, welke net gevlucht is naar de stad Kirkwall waar zijn lange reis naar de ultieme top begint. Dit tweede deel staat voornamelijk bekend vanwege zijn ontzettend verslavende gameplay en toch wel zeer meeslepend verhaal, een zeer goede aanrader voor de RPG fans dus.

MotorStorm: Apocalypse

Na LittleBigPlanet 2 en Killzone 3 kwam Sony opnieuw met een topper van formaat, namelijk het derde deel in de MotorStorm serie, MotorStorm Apocalypse. Deze MotorStorm speelt zich in tegenstelling tot voorgaande delen niet af in de jungle noch in de woestijn, ditmaal speelt MotorStorm zich af in een apocalyptisch San Francisco. Natuurlijk is het de bedoeling om in de races als eerste over de eindstreep te gaan, maar je moet ook proberen alle chaos te overleven. In deze nieuwe MotorStorm kan op alle momenten de baan worden aangepast door bijvoorbeeld een wolkenkrabber die instort. MotorStorm Apocalypse is een echte aanrader voor de racefanaten en kreeg van ons een mooie 8.

Crysis 2

Sinds enkele weken ligt de langverwachte Crysis 2 ook eindelijk in de winkelrekken. Dit is tevens ook de allereerste Crysis game die verschijnt op de gameconsoles en viel bij ons ontzettend goed in de smaak, hierdoor verdiende hij een dikke 9. In Crysis 2 kruip je in de huid van marinier Alcatraz welke het welbekende Nanosuit 2.0 in zijn bezit heeft. Met dit pak krijg je verschillende soorten powers die je moet gebruiken om New York te beschermen tegen een alien-invasie. Natuurlijk staat de Crysis serie bekend vanwege zijn adembenemende graphics, maar buiten dit bevat deze nieuwe Crysis 2 ook nog eens een indrukwekkende singleplayer en een verslavende multiplayer. Heb je dus Call of Duty: Black Ops moe gespeeld, dan is Crysis 2 zeker en vast een dikke aanrader.

Dit waren volgens ons de tien beste games van afgelopen periode; 1 januari t/m 31 maart 2011. Jammer genoeg waren er enkele games die deze top 10 net niet haalden, denk maar aan HomeFront, WWE All-Stars, Yakuza 4 en nog heel wat meer. Maar nu waren wij toch ook eens benieuwd naar wat jullie de beste game vonden van afgelopen periode. Hieronder kunnen jullie stemmen voor jullie favoriete game en binnen enkele weken maken we bekend welke game volgens jullie de beste was in het eerste kwartaal van 2011.